• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

    Πλήθος κόσμου στο Παρίσι για τη μεγάλη πορεία

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στο κέντρο του Παρισιού, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ιστορικής πορείας εναντίον της τρομοκρατίας έπειτα από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που συγκλόνισαν τη Γαλλία με 17 νεκρούς.


    Μια πραγματική λαοθάλασσα έχει πλημμυρίσει την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας όπου πολλοί διαδηλωτές κρατούν τη γαλλική σημαία και πανό με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Σαρλί».

    «Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων προτού μεταβούν στη δημοκρατική πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε το περιβάλλον του. 

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως επίσης και πολλοί άλλοι ηγέτες ξένων χωρών, έφθασαν σήμερα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προτού μεταβούν στη μεγαλειώδη πορεία στο Παρίσι εναντίον της τρομοκρατίας. 

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επίσης βρέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, ενώ όλοι μαζί θα συμμετάσχουν στην πορεία, που αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία. (tanea)


    prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ