• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

    Απίστευτο! Το «κόλπο» των ληστών για να «αδειάζουν» τα ΑΤΜ (ΦΩΤΟ)

    Μπορεί να μοιάζει μια μικρή κάμερα ή μια εξίσου μικρή μπαταρία. Όμως δεν είναι τίποτα άλλο από το νέο εργαλείο που έχουν ανακαλύψει οι συμμορίες των ληστών για να αδειάζουν τα ΑΤΜ.
    daily mail
    Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Daily Mail ο νέος τρόπος είναι εξαιρετικά απλός: Στηρίζεται σε μια κάμερα κινητού τηλεφώνου, η οποία αφού αφαιρεθεί από τη συσκευή και προσαρμοστεί κατάλληλα, τοποθετείται κάτω από ένα ψεύτικο πάνελ πάνω από το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ. Η κάμερα αυτή  καταγράφει κρυφά τις κινήσεις των ανυποψίαστων πελατών καθώς πληκτρολογούν τα PIN τους.
    ATM1
    Ο μηχανισμός που «κρύβουν» πίσω από το ψεύτικο πάνελ
    Η εγγραφή του βίντεο χρησιμοποιείται στη συνέχεια από τα μέλη των συμμοριών σε συνδυασμό με μια άλλη συσκευή που τοποθετείται πάνω από την υποδοχή της κάρτας και η οποία μπορεί είτε να την παγιδέψει είτε να φτιάξει ένα ψεύτικο αντίγραφό της, δίνοντας στους απατεώνες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αδειάσουν τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων καταθετών.
    ATM2 ATM3 ATM4
    Η μικρή οπή από όπου η κάμερα καταγράφει τις κινήσεις όπου κάνει αναλήψεις
    Μια παρόμοια αλλά λίγο πιο εξελιγμένη μέθοδος κλοπής, χρησιμοποιεί επίσης τις κάμερες για να αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς. Εν προκειμένω οι λωποδύτες τοποθετούν μια ηλεκτρονική συσκευή γύρω από την υποδοχή της κάρτας η οποία μπορεί και αντιγράφει τα δεδομένα από τη μαγνητική ταινία της κάρτας καθώς αυτή εισέρχεται στο ΑΤΜ. Τα δεδομένα που αντιγράφονται αποθηκεύονται σε μια κάρτα μνήμης που περιέχεται εντός της συσκευής. Για να δημιουργηθεί μια πλαστή κάρτα ανάληψης και να μεταφερθούν σε αυτή τα υποκλαπέντα δεδομένα αρκεί μόνο μια κάρτα οποιουδήποτε καταστήματος, ή ακόμη και μια τηλεφωνική κάρτα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ