• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

    Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς Βέροια και Καλλονή - Εύκολα ο Πλατανιάς νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο - Ο Αστέρας Τρίπολης έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ

    Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς Βέροια και Καλλονή

    Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στη Βέροια και στην Καλλονή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καλτσά στο 8΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 16΄ με τον Χουάνμα.


    Για δεύτερο σερί ματς στην έδρα της η Βέροια δεν κατάφερε να πανηγυρίσει (προηγήθηκε η ήττα από τον Παναιτωλικό), ενώ για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη η σημερινή ήταν η τέταρτη ισοπαλία στα 5 τελευταία παιχνίδια.

    Η Βέροια έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο ματς. Αφού απείλησε στο 7΄ με το βολέ του Μπατιόν που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (και άουτ), ένα λεπτό μετά πήρε το προβάδισμα.

    Από το λάθος του Κεϊτά, ο Μπεν έφυγε από αριστερά και με σέντρα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Καλτσά να πετύχει το 8ο γκολ στο πρωτάθλημα και να βάλει μπροστά την ομάδα της Ημαθίας (1-0).

    Η απάντηση της Καλλονής ήταν άμεση και στο 16΄ έφερε το ματς στα ίσια. Από κόρνερ που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι, ο Αντέγιο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και με νέα ο Χουάνμα «κρέμασε» τον Καντιμοίρη (1-1). Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 67΄ από την ασίστ του Μπεν ο Καλτσάς σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Χογκ και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Μπαργκάν σε άδεια εστία έφυγε πάνω από το δοκάρι.

    Και πάλι ο Καλτσάς στο 78΄ ήταν ο «μοιραίος» παίκτης για τη Βέροια, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Χογκ, αλλά έκανε κακό κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στο γκολκίπερ της Καλλονής να βγει και να μπλοκάρει.

    ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπεν, Μπατιόν (63΄ Αρτσε), Παυλίδης (72΄ Κάμπορα), Μπαργκάν (81΄ Γεωργιάδης), Καλτσάς, Βεργώνης.

    ΚΑΛΛΟΝΗ (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Χωριανόπουλος (83΄ Ναβάρο), Αναστασιάδης, Καλτσάς, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Βαλιός, Μίνγκας (73΄ Καμαρά), Χουάνμα (84΄ Μπαρέρα).

    Εύκολα ο Πλατανιάς νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο

    Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Πλατανιάς. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επιβλήθηκε 3-0 του Πανιωνίου στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. 

    Ο Μιλούνοβιτς πέτυχε δύο γκολ στο 55΄ και 70΄, ενώ στο 84΄ ο Τόρες «σφράγισε» το «τρίποντο». Από το 59΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Οικονόμου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Αναγνωριστικό ήταν το ματς στο πρώτο 15λεπτο, με τον Πανιώνιο να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν έβρισκαν τα... πατήματά τους. Οι κυανέρυθροι, μάλιστα, απείλησαν στο 6΄ με το δυνατό σουτ του Σιώπη που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ολιμπά.

    Σιγά-σιγά, όμως, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου συνήλθε και μετά το 20ό λεπτό άρχισε να πιέζει την άμυνα των «κυανέρυθρων». 

    Η πρώτη κλασική ευκαιρία στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 22΄ με τον Αγκιλέρα να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 26΄ το σουτ του Τσουράκη απόκρουσε ο Γιαννακόπουλος και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπανανά έπιασε το σουτ κι απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ρισβάνης.

    Νέα διπλή ευκαιρία έχασε ο Πλατανιάς στο 39΄ με τον Τόρες. Δύο φορές ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και ισάριθμες ο Γιαννακόπουλος έδειξε την κλάση του.

    Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 49΄ ο Κολοβός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ολιμπά, στην κορυφαία ευκαιρία του αγώνα.

    Η ομάδα που προηγήθηκε στο παιχνίδι ήταν ο Πλατανιάς. Στο 55΄ από γύρισμα του Τόρες στην περιοχή, ο Μιλούνοβιτς με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα άνοιξε το σκορ για τους Χανιώτες (1-0).

    Δεν έφτανε για τον Πανιώνιο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, τέσσερα λεπτά μετά έμεινε και με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μετά την... τραβηγμένη από τα μαλλιά δεύτερη κάρτα που είδε ο Οικονόμου για φράγμα στο Μπεριάν λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

    Το ματς τελείωσε, ουσιαστικά, στο 70΄. Από το γύρισμα του Τετέ, ο Γουνδουλάκης σούταρε στην κίνηση ο Γιαννακόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση, αλλά ο Μιλούνοβιτς πήρε το... ριμπάουντ και με σουτ στην άδεια εστία «έγραψε» το 2-0.

    Τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι έχασε ο Πανιώνιος στο 78΄ με το Μπουμάλ σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ολιμπά. Όλα τελείωσαν στο 84΄, όταν ο Τόρες πέτυχε το 3-0 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Δημήτρη.

    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τέτε, Αγκιλέρα, Μπεριάν (68΄ Γουνδουλάκης), Τσουράκης (85΄ Μαχαμάτ), Μιλούνοβιτς (76΄ Ζαραδούκας), Τόρες


    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μητρόπουλος, Σιώπης (58΄ Κόρμπος), Ιμπαγάσα (74΄ Μπούζας), Μπουμάλ, Κολοβός (65΄ Πάνος), Γιάννου

    Ο Αστέρας Τρίπολης έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ


    Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 3-0 του κακού ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Θόδωρος Καλοκοτρώνης», για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

    Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ανέβηκε -μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον- στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ ο «Δικέφαλος του βορρά» κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή, αν ο Ολυμπιακός νικήσει αύριο στην Ξάνθη.

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3', μετά από σέντρα του Μάσα, ο Μπαράλες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία. Στο 7΄ ο διατητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζησόπουλου από τον Τζανδάρη (η οποία όμως έγινε εκτός περιοχής), αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε την -κακή- εκτέλεση του Μπαράλες και κράτησε το «μηδέν». 

    Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μάσα με ωραία πάσα βρήκε τον Γιαννιώτα κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού όμως πρώτα χρησιμοποίησε... μανσέτα για να κοντρολάρει τη μπάλα, χωρίς η παράβαση να γίνει αντιληπτή από το διαιτητή ή το βοηθό.

    Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, καθώς οι Αρκάδες του έδωσαν χώρο, αλλά εμφάνισε πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Φακούντο Περέιρα στο 23΄. 

    Αντίθετα, ο Αστέρας έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 30΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Σανκαρέ να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το δεύτερο γκολ ο «Δικέφαλος»... κατέρρευσε και οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. 

    Στο 34΄ ο Σανκαρέ βρέθηκε πάλι σε θέση βολής, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή, στο 44΄ ο Ιτάνζ έδιωξε με υπερένταση το πολύ όμορφο γυριστό του Μάσα και στο 45΄ ο Γιαννιώτας έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 3-0.

    Το δεύτερο ημίχρονο έγινε... για τους τύπους, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ψυχικές δυνάμεις για να αντιδράσει και τον Αστέρα να μην έχει την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση για να ολοκληρώσει τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του. Το 3-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη.

    Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

    Κίτρινες: Μπαράλες, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης - Τζανδάρης, Σκόνδρας, Μαντούρο, Αθανασιάδης

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (89΄ Τιε Μπι), Γιαννιώτας (80΄ Παντελιάδης), Μπαράλες, Ρόλε (65΄ Κουρμπέλης), Μάσα

    ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (59΄ Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Γκολάσα (40΄ Μακ), Τζανδάρης (69΄ Κίτσιου), Αθανασιάδης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ