• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

    Η 26χρονη κομμώτρια που έγινε Πεσμεργκά και σκοτώνει τζιχαντιστές


    Μια 26χρονη Κούρδισσα κομμώτρια από την Ολλανδία, η Σιλάν Χαμίντ (Shilan Hamid), εντάχθηκε στους Πεσμεργκά για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
    Η Σιλάν Χαμίντ πέταξε τα ψηλοτάκουνα και μοδάτα φορεματάκια και ντύθηκε στο χακί για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα η ιστορία της έγινε και θέμα στο ολλανδικό Marie Claire.
    Η ίδια έγινε ευρύτερα γνωστή στην Ολλανδία μετά από συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση.
    Είπε ότι αποφάσισε να ενταχθεί στους Πεσμεργκά όταν πληροφορήθηκε τις βαρβαρότητες που έκανε το Ισλαμικό Κράτος εις βάρος της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι, όπως τις γυναίκες που πήραν σκλάβες και βίασαν οι τζιχαντιστές.
    shilan-3
    «Ποτέ δεν είχα πιάσει όπλο στη ζωή μου. Η νεότητά μου στην Ολλανδία ήταν δίχως προβλήματα. Και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά έχω και το όνειρο για το Κουρδιστάν», είπε στο Mari Claire.
    Η Σιλάν Χαμίντ κοίταγε στο διαδίκτυο τις εικόνες των γυναικών πολεμιστριών των Κούρδων. «Αγαπάνε την πατρίδα τους πολύ, θέλουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Και εγώ θέλω να συνεισφέρω στον ίδιο αγώνα», είπε.
    «Δεν θα πήγαινα στον στρατό για ένα κομμάτι γης ή για να πολεμήσω για κάποιον ηγέτη. Αλλά ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ένας συνηθισμένος πόλεμος. Δεν θα μπορούσα ποτέ να σκοτώσω άνθρωπο, αλλά τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη, δεν έχω κανένα έλεος για αυτούς».
    Η 26χρονη εμφανίστηκε στις 14 Ιανουαρίου και στην ολλανδική τηλεόραση και η παρουσία της εκεί έχει εμπνεύσει και άλλες Κούρδισσες που ζουν στην Ολλανδία να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του Κουρδιστάν.
    hamid-1
    hamid-2
    hamid-3
    hamid-4
    hamid-5

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ