• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 13 Απριλίου 2014

    ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS!!!ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!!22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!!

    ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο αντιπρόεδρος των ΗνωμένωνΠολιτειών Τζο Μπάιντεν, θα μεταβεί στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 22 Απριλίου, για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος. «Ο αντιπρόεδρος θα υπογραμμίσει την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ενωμένη, δημοκρατική Ουκρανία, η οποία κάνει τις δικές της επιλογές για τη μελλοντική πορεία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.
    Εξάλλου, φιλορώσοι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν το Σάββατο τον έλεγχο του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters. 
    Μια οργανωμένη ένοπλη μονάδα με πάνω από 20 άνδρες οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικές στολές και έφεραν αυτόματα όπλα κατέλαβαν το κτίριο της αστυνομίας περίπου στις 1700 GMT, αμέσως μετά την άφιξή τους στην περιοχή με τουλάχιστον δύο λεωφορεία. 
    Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν διαταγές από έναν στρατιωτικό διοικητή κατά την είσοδο τους στο κτίριο άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα.
    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε “βαθιά ανησυχία” για την έκρηξη βίας στην ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους αυτονομιστές, “κατά τα φαινόμενα με την υποστήριξη της Ρωσίας”, κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και διατύπωσε προειδοποίηση κατά νέας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης.
    Εξάλλου, η Ρωσία πριεδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οποιαδήποτε ένοπλη ενέργεια των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για διπλωματική διευθέτηση της κρίσης και θα θέσει σε κίνδυνο τις σχεδιαζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες.
    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε την προειδοποίηση αυτή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε την ανυσυχία του για τον ρόλο της Ρωσίας στην “υποκίνηση” των ταραχών την ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
    Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η ουκρανική ηγεσία “επιδεικνύει ανικανότητα στην ανάληψη της ευθύνης για την τύχης της χώρας” και προειδοποίησε ότι τυχόν χρήση βίας κατά των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία “θα υπονομεύσει τη δυναμική της συνεργασίας…περιλαμβανομένων και των τετραμερών συνομιλιών της Γενεύης” στις 17 Απριλίου, ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ουκρανία.
    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα “επίθεση” της Ρωσίας έπειτα από μία σειρά επιθέσεων φιλορώσων ενόπλων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
    Ο πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε για τις 21.00 σήμερα επείγουσα συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τη στιγμή που συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
    Συγκρούσεις διεξάγονται στις πόλεις Κραματόρσκ και Κράνσι Λίμαν, στην επαρχία του Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι επιτιθέμενοι είναι οπλισμένοι με όπλα ρωσικής κατασκευής AK100.
    “Μονάδες των υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης”, δήλωσε σε μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.
    Η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει την ουκρανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αιματηρή κατατολή των ταραχών, τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον και το Κίεβο, έχει η ίδια ενορχηστρώσει. Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει δύναμη 40.000 στρατιωτών, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, δημιουργώντας ανησυχίες για νέα στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε σε επείγουσα συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, τη στιγμή που συγκρούσεις διεξάγονται σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ.
    Νωρίτερα, φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν περάσει και πάλι στην επίθεση στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της πόλης Σλαβιάνσκ και καταλαμβάνοντας την έδρα της αστυνομίας στο Ντονέτσκ.
    Εξι ημέρες μετά την πρώτη σειρά επιθέσεων και καταλήψεις, έπειτα από τις οποίες ανακήρυξαν “κυρίαρχη δημοκρατία”, οι φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντονέτσκ και ένα αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ, όπου ύψωσαν τη ρωσική σημαία, υπό την επευφημίες του πλήθους που φώναζε “Ρωσία, Ρωσία”.
    Ανδρες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, έστησαν οδοφράγματα από λάστιχα αυτοκινήτων και σάκους με άμμο σε οδικές αρτηρίες της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι ένοπλοι, ντυμένοι με συνδυασμούς στρατιωτικών και μη ενδυμάτων, ελέγχουν τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην πόλη προερχόμενα από τις πόλεις Λουχάντσκ και Ντονέτσκ.
    Η δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται με το μέρος των φιλορώσων ακτιβιστών και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης όλοι μαζί θα προστατεύσουν τους καταληψίες.
    ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ANA-MPA

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ