• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

    Φινλανδοί επιστήμονες πέτυχαν την τηλεκίνηση σε πείραμα

    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιβασκίλα παρουσίασαν στο κοινό μια τεχνολογία που μας επιτρέπει να μετακινήσουμε αντικείμενα στην οθόνη μόνο η δύναμη της σκέψης. Αυτό αναφέρθηκε από στο τηλεοπτικό κανάλι "YLE".


    "Στον εγκέφαλο, οι νευρώνες εκπέμπουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στεγαζόμενα στο ανθρώπινο κεφάλι κι ένας ειδικός αισθητήρας συλλέγει αυτές τις παρορμήσεις". Είπε ο επιστήμονας Jarno Mikkonen από το Πανεπιστήμιο του Jyväskylä. "Μετά από αυτό", είπε, "ο υπολογιστής προσπαθεί να εντοπίσει ακριβώς που έλαβε το σήμα και στη συνέχεια να καθορίσει ποια κατεύθυνση του ζητήθηκε να μετακινήσετε ένα αντικείμενο στην οθόνη".

    "Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υπολογιστής και οι άνθρωποι μαθαίνουν να συνεργάζονται, με τη χρήση του δημιουργηθέντος προγράμματος", δήλωσε ο ερευνητής.

    "Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να μετακινήσω το τετράγωνο στην οθόνη", δήλωσε ο Jani Ikyaheymonen φοιτητής που συμμετείχε στο πείραμα. "Η ψυχική προσπάθεια που χρειάστηκα να κάνω, είναι σχεδόν συγκρίσιμη με την φυσική".

    Με αυτή την εμπειρία, ήταν αρχικά δύσπιστος, δηλαδή ότι θα γινόταν ακόμα και μια μικρή κίνηση του κέρσορα στην οθόνη, πράγμα που συνέβη μπροστά στα μάτια του τελικά και προκάλεσε θύελλα συναισθημάτων. "Νόμιζα ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στις ταινίες" είπε ο Ikyaheymonen.

    Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
    Πηγές:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ