• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 26 Απριλίου 2014

    Πανάξια Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

    Οι οπαδοί το ζητούσαν τραγουδώντας μήνες... Οι παίκτες του Αναστασίου τους το προσέφεραν στο... πιάτο και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους με εντυπωσιακό τρόπο διαλύοντας τον ΠΑΟΚ με 4-1.
    Μια ομάδα πρότυπο που αποπνέει την απόλυτη υγεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα που κόντρα σε όλους και σε όλα τα προγνωστικά, απέδειξε ότι της ανήκει το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέχοντας με το σπαθί της και περίοπτη θέση στο σήμερα...
    Μετά από τέσσερα άγονα χρόνια, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους καθώς έκανε... πλάκα στον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ νικώντας 4-1 παίζοντας μπαλάρα κι έχοντας κορυφαίο τον Μάρκους Μπεργκ!!!
    Όπως το έλεγαν στον Παναθηναϊκό, έτσι κι έγινε! Πήραν το Κύπελλο με την αξία τους, με το καλό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα εδώ και τρεις μήνες και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους από τον ΠΑΟΚ! Το 4-1 του ΟΑΚΑ πιστοποίησε πως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε το τρόπαιο, παίζοντας εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού.
    Και πως να μην παίξει εξαιρετικά, όταν και οι έντεκα – αλλά και οι αλλαγές που πέρασαν στο ματς – του Αναστασίου ήταν με το... μαχαίρι στα δόντια για να πάρουν την κούπα; Πως να μην είναι άπαντες τρισευτυχισμένοι στον Παναθηναϊκό όταν σε μια μεταβατική και δύσκολη χρονιά, η ομάδα κατάφερε να φέρει τίτλο, τον πρώτο μετά από τέσσερα χρόνια, και να παίξει ποδόσφαιρο αντάξιο του ονόματος και στης ιστορίας της; Με τεράστιο Μπεργκ, με καταπληκτικό ποδόσφαιρο και με το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός πήρε με το σπαθί του την κούπα.
    Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, πάλεψε, το ήθελε αλλά αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε. Στην επιστροφή του σε τελικό μετά από 11 χρόνια, ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να πάει το τρόπαιο πίσω στη Θεσσαλονίκη, πικραίνοντας τους 25.000 οπαδούς του που έκαναν τεράστια εκδρομή κι έστησαν το δικό τους πάρτι στο ΟΑΚΑ.
    Βέβαια, από έναν ακόμα τελικό δεν έλειψαν τα έκτροπα, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις τόσο μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων όσο και μεταξύ οπαδών και αστυνομίας. Το θετικό, στην όλη τραγική κατάσταση που επικρατεί έτσι κι αλλιώς στο θέμα της βίας στα γήπεδα, ήταν πως τα επεισόδια είχαν μικρή έκταση και δεν επηρέασαν ούτε την έναρξη, ούτε και την κυριαρχία του τελικού, που έχρισε τον Παναθηναϊκό Κυπελλούχο για 18η φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια.
    «Πράσινη» κυριαρχία και... Μπεργκ!
    Ποδόσφαιρο κυριαρχίας έπαιξε από το πρώτο λεπτό στον τελικό ο Παναθηναϊκός. Ο Αναστασίου προτίμησε τον Καρέλη για να πιέσει ασφυκτικά την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ ο Γεωργιάδης με τον Λάζαρ θέλησε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να εκμεταλλευτεί τα άκρα του με τους Στοχ και Λούκας. Η πρώτη φάση του ματς ήρθε στα πρώτα λεπτά με τον Ζέκα να απειλεί αλλά τον Γλύκο να είναι στη σωστή θέση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει περιοριστεί στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο.
    Εν τέλει η πρώτη... κανονιά στον τελικό ήρθε από τον συνήθη ύποπτο για τον Παναθηναϊκό, Μάρκους Μπεργκ. Στο 15' μετά από κόρνερ και κακή απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Σουηδός στράικερ σούταρε δυνατά με το δεξί και νίκησε τον Γλύκο για το προβάδισμα του «τριφυλλιού»! Η πράσινη πλευρά του ΟΑΚΑ... πήρε φωτιά και ο Παναθηναϊκός φαινόταν... αφεντικό στο χορτάρι με τον ΠΑΟΚ να... ξυπνάει μετά το μισάωρο κι ενώ δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του ως αυτό το σημείο.
    Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, ηρέμησαν και κατάφεραν να αποφύγουν το πρεσάρισμα του Παναθηναϊκού, φτιάχνοντας κλασικές ευκαιρίες! Η πρώτη από αυτές ήρθε με τον Σαλπιγγίδη μόνο του μπροστά στον Κοτσόλη να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
    Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε στη συνέχεια να προλάβει τη μπάλα σε κενή εστία, σε μια ακόμα μεγάλη φάση του «δικεφάλου», ενώ στο ενδιάμεσο ο Παναθηναϊκός έχασε κλασική ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Καρέλη! Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο φινάλε του ημιχρόνου, με το σουτ του Κάτσε να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Κοτσόλη και το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών στην Καλογρέζα!

    Τον έπιασε από τον λαιμό!
    Ο Παναθηναϊκός ενώ φαινόταν να έχει χάσει τον έλεγχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το που ξεκίνησε το δεύτερο... έπιασε τον ΠΑΟΚ από τον λαιμό και τον τελείωσε! Στο 50΄ ο Μάρκους Μπεργκ βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, αυτός... εκτέλεσε με μαεστρία τον Γλύκο για το 2-0 με το... πάρτι στην... πράσινη πλευρά του ΟΑΚΑ να συνεχίζεται!
    Δεν πέρασαν πέντε λεπτά, κι ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά στην επίθεση, κερδίζοντας κόρνερ! Στην εκτέλεσή του στο 55', ο Καρέλης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά και «κάρφωσε» τον Γλύκο, γράφοντας το 3-0 για τους «πράσινους» μέσα σε... έκσταση από παίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμο!!! Ο τελικός, είχε πάρει πλέον τον δρόμο του με τον Γεωργιάδη να ανακατεύει ωστόσο την τράπουλα και να προσπαθεί να ξυπνήσει την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς Βούκιτς και Λίνο. Κι αυτή του η κίνηση, εν μέρει, είχε αποτέλεσμα.
    Ο Λίνο ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι, καθαρότατο, από τον Αμπέντ, και ο Βούκιτς αυτός που το εκτέλεσε στο 70' για να μειώσει σε 3-1 στο ΟΑΚΑ και να.. ξυπνήσει κάπως και την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ που μετά και το δεύτερο γκολ είχε σιγήσει...
    Παρά, όμως, τα 20 λεπτά που απέμεναν, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ποτέ, καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ειναι εμφανώς ανώτερος στο γήπεδο. Ο Αναστασίου φρέσκαρε και τη μεσαία του γραμμή, βάζοντας στο ματς Ατζαγκούν και Λαγό, κλειδώνοντας επί της ουσίας το τρόπαιο αλλά και χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα γκολ, με το τέταρτο να έρχεται μέσα σε αποθέωση από τον Μάρκους Μπεργκ στο 88', με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια κι αριστερή οβίδα που καρφώθηκε στα δίχτυα του Γλύκου για τον θρίαμβο του 4-1 από τον Κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό!


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ