• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

    ''BOMBA'' από Χατζηνικολάου : θα υπογράψουμε σίγουρα ....

    "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η καλύτερη λύση είναι το εφάπαξ γενναίο κούρεμα... Όμως είναι βέβαιο ότι αυτή είναι μια λύση που πολιτικά θα συναντήσει αντιδράσεις στα κοινοβούλια των χωρών που μας δάνεισαν" σημείωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR σχολιάζοντας το σχέδιο που

    επεξεργάζεται η Ε.Ε. για μείωση των επιτοκίων, επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και νέο δάνειο 15 δισ ευρώ.
    "Θα προτιμούσα να υπάρξει μια σκληρή διαπραγμάτευση και να μην εγκαταλείψουμε αμέσως τη λύση αυτή, του γενναίου εφάπαξ κουρέματος. 'Όμως, εάν κριθεί ότι πολιτικά δεν είναι εφικτή σήμερα η λύση αυτή, η δεύτερη καλύτερη είναι η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων. Όμως, εκεί το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτά τα 50 χρόνια θα συνεχίσουμε να είμαστε 'αποικία χρέους', αν δηλαδή θα συνεχίσουμε να έχουμε αυστηρό έλεγχο στην οικονομία της χώρας από τους δανειστές μας. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και το ερώτημα που χρήζει απάντησης κατά την τελική διαπραγμάτευση των όρων για τη συμφωνία αυτή" ανέφερε.

    "Νέο μνημόνιο θα υπογράψουμε σίγουρα. 15 δισ. δεν σε δανείζει κανείς χωρίς να υπογράψεις νέο μνημόνιο, άσχετα με το πώς θα το ονομάσεις. Δεν θα το πουν μνημόνιο. Και στην τρόικα αν θέλετε να της αλλάξουμε όνομα, να την πούμε τρίο Στούτζες, αλλά κάποιος θα μας ελέγχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας δώσουν άλλα 15 χωρίς να αναλάβουμε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Όποιος λέει το αντίθετο δεν λέει την αλήθεια", συμπλήρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.


    gkourou.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ