• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

    Και... ξανά προς τη δόξα τραβά (photos)

    Με στόφα... πρωταθλήτριας η Ελλάδα έδειξε ξανά χαρακτήρα, αυτή τη φορά κόντρα στην σαφώς πιο ισχυρή έναντι της Σουηδίας, Ρωσία, έκανε με άνεση (80-71) το «δύο στα δύο» και φουλάρει για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της.
    Αποστολή στη Σλοβενία: Γιάννης Πάλλας



    Οι διεθνείς του Αντρέα Τρινκέρι πιστοποίησαν και κόντρα στους Ρώσους ότι δικαιολογημένα λογίζονται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης για την κατάκτηση μεταλλίου, αν και οι παίκτες του Βασίλι Καράσεφ σε τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με την υπερδύναμη του παρελθόντος. Στηριζόμενοι στην εξαιρετική άμυνα, που θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο τους και στη συνέχεια της μάχης για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, οι Ελληνες κατόρθωσαν να κρύψουν το καλάθι από τους αντιπάλους τους και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα, κατακτώντας μια άνετη νίκη, δεύτερη σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ. Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης και Περπέρογλου ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με την παρουσία τους, δίχως να υστερήσει κανένας από τους παίκτες που έριξε στη μάχη ο Ιταλός τεχνικός. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη στο πόδι.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά την άνετη επικράτηση απέναντι στη Σουηδία, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα να κάμψει και την αντίσταση της «ρωσικής αρκούδας». Ξεπέρασε άμεσα το νευρικό ξεκίνημά του (16-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου), έκλεισε προηγούμενο με 41-34 το ημίχρονο και με ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους «καθάρισε» από πολύ νωρίς το δεύτερο διαδοχικό ροζ φύλλο του (58-39 στο 26’). Ο Αντρέα Τρινκιέρι μοίρασε και πάλι το χρόνο συμμετοχής, δίνοντας πολύτιμες «ανάσες» στους παίκτες του που αύριο (06/09) έχουν ρεπό και το Σάββατο (06/09, 22.00) θα τεθούν αντιμέτωποι με την Τουρκία.

    Η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας(51% στα σουτ εντός παιδιάς), ενώ η απόδοσή της στην άμυνα ήταν στο γνωστό πολύ καλό επίπεδο. Αυτό, άλλωστε, είναι το μεγάλο ατού της και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 22 πόντους (71-49 στο 34’), πριν η Ρωσία με τον Αλεξάντερ Σβεντ που ανεξήγητα έμεινε για πολλή ώρα στον πάγκο στο καθοριστικό τρίτο δεκάλεπτο κλείσει την ψαλίδα (73-62 στο 37’ και 78-69 δύο λεπτά μετά), χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει και την ανατροπή.

    onsports.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ