• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

    Το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να δραπετεύσει μέσω της ΧΑ;

    Είναι πασιφανές ότι τη ΧΑ την ανέβασαν δύο παράγοντες. Πρώτον η όλη κρίση δημοκρατίας και οικονομίας καθώς και η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και δεύτερον το ίδιο το πολιτικό σύστημα με την περίεργη ανοχή του, προκειμένου (με μια πρόχειρη υπόθεση) να χρησιμοποιηθεί ως δεξαμενή υποδοχής της λαϊκής οργής και ως βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας.



    Οι τωρινές όμως απρόσμενες εξελίξεις, τρία τινά μπορεί να σημαίνουν:

    1) Ότι η ΧΑ ξέφυγε από μια απλή βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας και έτεινε να πάρει δικό της όλο το μαγαζί του συστήματος, οπότε αποφασίστηκε να την ξεφορτωθούν.

    2) Ότι προετοιμάζεται ο μεγάλος μνημονιακός συνασπισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, με μπαμπούλα και ηθική νομιμοποίηση τον κίνδυνο του φασισμού.

    3) Ότι το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να δραπετεύσει, μέσω της σύγκρουσής του με τη ΧΑ, αφήνοντας τη χώρα στο χάος.

    Με δεδομένο (το βλέπουμε σε όλο το ελεύθερο ακόμα διαδίκτυο) ότι από χθες το πρωϊ το πολιτικό σύστημα στέλνει κατά χιλιάδες τον κόσμο στη ΧΑ, τότε, σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες για την καταδίκη των βουλευτών της ΧΑ, είναι βέβαιο ότι ισχύει η τρίτη υπόθεση. Το πολιτικό σύστημα θέλει να δραπετεύσει, παραδίδοντας στην πραγματικότητα την εξουσία σε μια εκρηκτικά ανερχόμενη ΧΑ και τη χώρα στο χάος.

    Προφανώς στη συνέχεια, ολόκληρο το ολιγαρχικό σύστημα θα παραθερίσει αυτοεξόριστο σε κάποιο Παρίσι τρώγοντας όσα έχει κερδίσει και ετοιμάζοντας από τα εκεί καφέ τον αντιφασιστικό αγώνα. 

    Πέτρος Χασάπης
    olympia.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ