• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

    Με απoδοκιμασίες αποχώρησαν οι υπάλληλοι της τρόικας BINTEO

    Eν μέσω αποδοκιμασιών από διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν επετεύχθη συμφωνία για τις απολύσεις.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών μετέβησαν στο υπ. Οικονομικών για τη συνέχιση της
    μαραθώνιας διαπραγμάτευσης.

    Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.
    Στόχος της κυβέρνησης είναι να ρυθμιστεί το θέμα του Δημοσίου για να κλείσει η πολιτική συμφωνία με την τρόικα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, αλλά και να συμπληρωθούν οι αριθμοί των 4.000 απολύσεων και 12.500 διαθεσιμοτήτων που ζητούν οι δανειστές.
    Το πρωί της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην τρόικα το αναλυτικό σχεδιάγραμμα για την υλοποίηση του προγράμματος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τις πηγές από όπου αναμένεται να αντληθούν οι 12.500 εργαζόμενοι.
    Στην τέταρτη συνάντηση Μητσοτάκη με την τρόικα συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκης.
    Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανυποχώρητος στην εναρκτήρια ημερομηνία εφαρμογής της διαθεσιμότητας. Ζητεί να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία. Το σχέδιο του υπουργείου είναι οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 εργαζομένων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα και να συμψηφιστούν οι μετατάξεις με την κινητικότητα.
    Στην προηγούμενη συνάντηση με την τρόικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να μειωθεί ο χρόνος διαθεσιμότητας στους 6 ή 9 μήνες από τον ένα χρόνο που ισχύει σήμερα, με αντάλλαγμα την τρίμηνη παράταση της εφαρμογής του προγράμματος της διαθεσιμότητας - κινητικότητας.
    Λίγες ώρες αργότερα, μετά από συνομιλίες των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει «ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού απολύσεων πέρα των 15.000 που έχουν συμφωνηθεί».
    Την επιδίωξη να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας, την Πέμπτη.


    enet.gr
    nonews-news.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ