• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

    Αν έχεις πρόβλημα στα πνευμόνια άκου μουσική!

    Παράξενο κι όμως αληθινό!
    Οι αναπνοές που έχουν εκπαιδευτεί να παίρνουν οι επαγγελματίες τραγουδιστές, όπως φαίνεται, βοηθούν άτομα τα οποία έχουν εμφύσημα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθα καθώς και άλλες σοβαρές πνευμονικές παθήσεις.



    Έτσι, κάποιοι γιατροί, έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν ήδη την τραγουδοθεραπεία!

    «Σκεφτήκαμε ότι ειδικά σε όσους τους αρέσει να τραγουδούν, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα ιατρικό πρόγραμμα ελέγχου της αναπνοής, ακριβώς όπως κάνουν οι επαγγελματίες τραγουδιστές. Και όπως φαίνεται, από τα πρώτα βήματα της μεθόδου, λειτουργεί εξίσου καλά με τις βασικές τεχνικές φυσιοθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις», εξηγεί ο δρ Νίκολας Χόπκινσον, υπεύθυνος της μονάδας θώρακος στο νοσοκομείο Μπρόμπτον στο Λονδίνο.

    Τα άτομα τα οποία πάσχουν από αποφρακτική πνευμονοπάθεια, έχουν πρόβλημα με το πόσο αέρα μπορούν να πάρουν κατά την εισπνοή και να αποβάλλουν κατά την εκπνοή. Όπως  λέει ο Χόπκινσον, αυτό συμβαίνει διότι προσπαθούν να πάρουν μικρές, κοφτές ανάσες και αυτό τους επιδεινώνει την κατάσταση, αντί να τους ανακουφίζει.

    Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως τα δύο τμήματα δέκα ατόμων που έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα, έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων της χρόνιας νόσου.



    http://www.briefingnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ