• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

    ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

    Στουρνάρας: Στόχος η μείωση της ανεργίας και ειδικά των νέων

    Με πλούσια ατζέντα και εν μέσω κοινωνικού αναβρασμού συσκέπτονται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.


    Εξερχόμενος του Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι «κάναμε μια κουβέντα για την οικονομία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και για την ανεργία. Στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία και ιδιαίτερα των νέων».

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το νομοσχέδιο που αφορά στους ανέργους. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενες αλλά και για την ρύθμιση του εν λόγω νομοσχεδίου που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη των ανέργων. 

    Στο τραπέζι της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση του κυβερνητικούέργου ανά υπουργείο, σε συνάρτηση με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από το Μαξίμου.

    Η τρικομματική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα ανοικτά μέτωπα ενοψει της άφιξης της τρόικας, ενώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που ισορροπούν σε «τεντωμένο σχοινί» λόγω ανεργίας και ύφεσης, θέτουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα στη συνοχή του κυβερνητικού έργου.

    Τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και της ανεργίας θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα ώστε να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα προκεμένου να διασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας. 

    Παράλληλα διερευνώνται τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και το μείζον θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.


    Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Αντώνη Σαμαρά και για το θέμα του νέου ΕΣΠΑ και των χρημάτων που εξασφάλισε η χώρα μας από τον νέο μειωμένο κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020. 

    Τέλος, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζητούν και τα της επίσκεψης του Φρανσουα Ολάντ στην Αθήνα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς Γαλλία και Ελλάδα έχουν κοινές συνισταμενες αναφοράς στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

    http://newpost.gr
    http://eisodos17.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ