• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

    Φεύγουν οι ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και ο Σαμαράς ομιλεί για... «επενδύσεις» και «ανάπτυξη»!

    Οι γαλλικές (όπως και άλλων χωρών) επιχειρήσεις φεύγουν συνεχώς από την Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις... ανεργίας (!), αλλά ο Αντώνης Σαμαράς, βυθισμένος μέσα στον δικό του ψευτόκοσμο, μιλάει για... «ανάπτυξη»!



    Πραγματικά, εκτός τόπου και χρόνου είναι οι «Έλληνες» πολιτικάντηδες, αυτοί ειδικά που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους ούτε ένα δευτερόλεπτο, αλλά βγαίνουν ύστερα και παριστάνουν τους «πρωθυπουργούς»-μαριονέτες ξένων και άδηλων δυνάμεων. Στόχος τους: η διάλυση της Ελλάδας και ο ακρωτηριασμός του ελλαδικού γεωγραφικού χώρου! Διότι – ας το θυμούνται αυτό οι Έλληνες – ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ θα ξεσπάσουν ταυτόχρονα πολλά μαζί εθνικά θέματα και η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση!...

    Έγινε λοιπόν, με αφορμή και την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών (από εκείνους που ακόμα δεν έχουν φύγει απ’ την πατρίδα μας...). Στη συνάντηση αυτή μίλησε και ο ψεύτης «πρωθυπουργός», που ενώ υποσχέθηκε «επανεκκίνηση της οικονομίας» και «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» σήμερα πράττει (αδιάντροπα) τα εντελώς αντίθετα...

    Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε ο Σαμαράς σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρξει επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και για το αν υπάρχει ενδιαφέρον των Γάλλων γι’ αυτές: «Από την πλευρά των γαλλικών ενδιαφερόντων θα απαντήσει ο Πρόεδρος [ΣΗΜ.: εννοεί τον Ολάντ]. Εγώ θέλω μόνο να πω ότι, ακολουθώντας το πρόγραμμα το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε, θα πρέπει το 2013 να εισπράξει η χώρα μας 2,6 δισ. από τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων. Των ιδιωτικοποιήσεων.

    Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε. Τον Απρίλιο θα έχουν τερματίσει οι διαδικασίες για δύο πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, εκείνης του ΟΠΑΠ και εκείνης της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, δηλαδή της Δημοσίας Επιχείρησης για το φυσικό μας αέριο. Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμα και χωρίς να θέλω να κάνω ιδιαίτερα τον αισιόδοξο, θεωρώ ότι είναι και πιθανό να πετύχουμε και μεγαλύτερο ποσό από τα 2,6 δισ.

    Τώρα σε σχέση με τη Γαλλία. Σήμερα το πρωί είχαμε μία αναλυτική συζήτηση με τον Πρόεδρο και τους επιτελείς του γιατί παρίσταται εδώ και ο υπουργός Οικονομικών, στον οποίο θέλω δημόσια να πω ότι τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας έδωσε σε δύσκολες στιγμές στη διαδικασία του δανείου, τον κ. Μοσχοβισί.

    Η ανάλυση που κάναμε δείχνει ότι η Γαλλία μπορεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση της συμμετοχής, της έντονης συμμετοχής και παρουσίας της στις ιδιωτικοποιήσεις. Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο Πρόεδρος προηγουμένως, το ρυθμό, τον τόνο, τη διάθεση, το κλίμα δημιουργεί η Πολιτική Ηγεσία. Εναπόκειται στις ηγεσίες των οικονομικών αυτών κολοσσών της Γαλλίας να θελήσουν, επίσης, να ακούσουν αυτό το μήνυμα και να βοηθήσουν για κάτι το οποίο θα είναι, κατά την άποψή μου, πολύ απλά να το πω, μία περίπτωση win-win για να το πω στη σύγχρονη επενδυτική γλώσσα.

    Όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό. Και εκείνοι και εμείς. Και εμείς θεωρούμε ότι το κύριο όφελος θα είναι ότι πρώτον, πράγματα που μέχρι σήμερα δεν τα είχαμε κεφαλαιοποιήσει όσο έπρεπε ή έμεναν αδρανή, θα μπορέσουμε να τα βάλουμε μπροστά και να προσδώσουν χειροπιαστό όφελος υπέρ της Εθνικής Οικονομίας και, δεύτερον θα μπορέσουμε να δώσουμε θέσεις εργασίας. Γιατί για εμάς, το επαναλαμβάνω, είναι μόνιμη ιδέα, στο μυαλό μου. Η υπόθεση όλη είναι: Νέες θέσεις εργασίας! Για τα νέα τα παιδιά. Προηγουμένως, ειπώθηκε για τη Bic για παράδειγμα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα δεκάδες – χιλιάδες επιτρέψτε μου να πω – νέοι, ταλαντούχοι Έλληνες επιστήμονες, απόλυτα μορφωμένοι, οι οποίοι δυστυχώς χτυπάνε την πόρτα του εξωτερικού. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν αυτές οι εταιρείες, τέτοιου είδους εταιρείες, που θα μπορούσαν να τους προσλάβουν.

    Αυτή, λοιπόν, είναι η προσπάθειά μας, αυτό είναι το μέλημά μας και αυτός είναι και ο πόνος μας. Και αυτό κάνουμε και σήμερα με τη βοήθεια της γαλλικής κυβέρνησης, του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό βήμα αυτό που επιτυγχάνεται και κυρίως, θεωρώ ότι αυτό που κάνουμε τώρα, δηλαδή τη δημιουργία ενός τόσο εξαιρετικού και υψηλού επιπέδου επιχειρηματικού συμβουλίου Ελληνογαλλικού, θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί;

    Γιατί το σχέδιο το καταστρώνει πολύ πιο στενά και πέρα από τη θεωρία. Στην πράξη.
    Επομένως, ναι, είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα αλλάζουν, όπως είπατε στην αρχή της παρέμβασής σας και θα αλλάζουν συνεχώς προς το καλύτερο. Αρκεί, εμείς να επιμείνουμε και εσείς, με τις πράξεις σας να δημιουργείτε αυτήν την καινούργια ψυχολογία που μαζί δημιουργεί αυτό το νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

    ΠΑΣΟΚ
    Το έχουμε γράψει πολλές φορές: οι άνθρωποι αυτοί ζουν στον δικό τους κόσμο, απομονωμένοι τελείως από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και εντελώς ξένοι προς τον λαό μας! Ο λόγος βασικά για τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν λένε με τίποτα να κατανοήσουν πού έφτασαν αυτόν εδώ τον τόπο (δηλ. στο χείλος του γκρεμού) και συνεχίζουν να πολιτεύονται με όρους που ίσχυαν προ 20 και 30 ετών...

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω είναι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ του 5% των δημοσκοπήσεων. Η χώρα διαλύεται και ο ελληνικός λαός δυστυχεί και αυτοί... ασχολούνται με το συνέδριο του «Κινήματος»!!! Κι αυτά ισχύουν για ένα κόμμα που υποτίθεται μετέχει στην «κυβέρνηση» της χώρας. Ιδού τι αναφέρει το δελτίο Τύπου του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις εξελίξεις στο συνέδριο και στην κοινωνία:

    «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Στα χέρια των γυναικών οι εξελίξεις στο Συνέδριο & στην κοινωνία» που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013. Στο δρόμο προς το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Γυναικών, μετέχοντας δυναμικά στον προσυνεδριακό διάλογο, προσκάλεσε σε ανοιχτή συζήτηση τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση ποσοτικά και ποιοτικά της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα του κόμματος και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τον Τομέα Γυναικών για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανοιχτής συζήτησης και παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας και ενδυνάμωσης του Κινήματος. Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτισε την πρόταση της κας Δημαδάμα για ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο Συνέδριο μέσω και της διοργάνωσης παράλληλης ειδικής συνάντησης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την ισότητα των φύλων.

    Η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών, Ζέφη Δημαδάμα, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικότερης συμμετοχής των γυναικών στις διεργασίες του συνεδρίου και στα κομματικά όργανα αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες τη τρέχουσα δύσκολη περίοδο. Η κα Δημαδάμα υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη ανανέωσης του Κινήματος με τη συμμετοχή νέας γενιάς στελεχών ενώ ενθάρρυνε τα μέλη του Τομέα για διακριτή και ουσιαστική συμμετοχή στο επερχόμενο Συνέδριο.

    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τις παρευρισκόμενες οι τ. Υπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Άννα Νταλάρα, οι τ. Υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας, οι Γενικές Γραμματείς Έφη Μπέκου, Χριστίνα Παπανικολάου και Κούλα Γιαννακίδου, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, η π. Βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο π. βουλευτής και υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και ο συγγραφέας και γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού Θανάσης Χειμωνάς.
    Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στο καφέ Μελίνα, στην Πλάκα οι γυναίκες συμμετείχαν με καίριες παρεμβάσεις για το ρόλο των γυναικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την περίοδο της κρίσης αλλά και με προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου».

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    Συναντήσεις επί συναντήσεων κάνουν οι τρεις πολιτικοί «αρχηγοί» της «κυβέρνησης-τρικολόρε» Σαμαράς, Βουβουζέλος και Κουβέλης. Καμιά εικοσαριά τέτοιες συναντήσεις έγιναν από τον Ιούνιο και μετά, όπου (υποτίθεται) θα λαμβάνονταν «σημαντικές αποφάσεις» και θα δίνονταν «οριστικές λύσεις». Αλλά, αντιθέτως, η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται και η Ελλάδα βουλιάζει στον βάλτο ενός αργού και εφιαλτικού θανάτου...

    Σχετικά με την τελευταία, πρόσφατη, συνάντηση των τριών «ηγετών» ο πρόεδρος της συνένοχης με τους άλλους ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε για τα ζητήματα της οικονομίας και γενικότερα της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Βεβαίως υπήρξε ειδική, πολύ ειδική, συζήτηση για τα ζητήματα της ανεργίας. Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους.

    Πρέπει να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, όπως επίσης αξιοποιώντας μέρος του ΕΣΠΑ, μαζί με άλλα προγράμματα, θα προχωρήσει η επανακατάρτιση, η κατάρτιση και η εκπαίδευση ιδιαίτερα νέων ανδρών και γυναικών.
    Βεβαίως, το συνολικότερο πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτόν τον τρόπο. Αντιμετωπίζεται κυρίως και κατεξοχήν με την ανάπτυξη. Και είναι στις συγκεκριμένες στοχεύσεις, άμεσες στοχεύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

    Υπάρχει, πράγματι, ένα πρόβλημα χρηματοδότησης της αγοράς. Κι εδώ πρέπει να υπάρξει - αυτή είναι η πρόταση και η διεκδίκηση από τη μεριά μου - μια προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά για να μπορέσει να λειτουργήσει. Κι αυτό είναι προφανές ότι αφορά και στην οικονομία αλλά αφορά κυρίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Ετέθη και το ζήτημα των αγροτών. Είναι στη μέριμνά μας και στην αντιμετώπιση που προωθούμε να υπάρξει ρύθμιση, να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, για την κίνηση των αγροτών και αναφέρομαι στο πετρέλαιο, μαζί με άμεσα μέτρα που αφορούν στην ένταξη της συνταξιοδότησης όλων εκείνων που έχουν βρεθεί στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο κι έχουν γεννηθεί το 1948 και το 1949. Αυτά αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαμε».

    Σε ερώτηση δε, δημοσιογράφου εάν θα υπάρξουν απολύσεις, ο Φώτης Κουβέλης είπε τα παρακάτω:
    «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Η κινητικότητα, η αξιολόγηση δομών και προσωπικού είναι εκείνη που μπορεί να δίνει απάντηση στο μεγάλο ζήτημα της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Επαναλαμβάνω: η μεταρρύθμιση προχωράει, πρέπει να προχωρήσει και είναι προφανές ότι στο μέτρο της διοικητικής μεταρρύθμισης εντάσσεται και η απομάκρυνση όλων εκείνων οι οποίοι υπήρξαν επίορκοι ως δημόσιοι υπάλληλοι».

    ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Όμως και απολύσεις θα υπάρξουν, και η συνεχιζόμενη κατηφόρα της χώρας θα ολοκληρωθεί!... Έστω και αν ο βασικός πυλώνας αυτής της τόσο αντιλαϊκής «κυβέρνησης», που λέγεται Φώτης Κουβέλης, ισχυρίζεται τα αντίθετα και προσπαθεί με το ύφος του να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό... Εμείς το είπαμε εξαρχής: αυτή η «κυβέρνηση» πρέπει να φύγει! Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο.

    ***
    Και πάλι απατηλές ελπίδες μοίρασαν στον λαουτζίκο οι της τρικομματικής κυβέρνησης (της εγχώριας Τρόικας) μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Λόγια παχιά για «ανάπτυξη», την ώρα που η ελληνική κοινωνία καταρρέει με πάταγο... Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, τόνισε:

    «Χορτάσαμε από τα "ταρατατζούμ" της επίσκεψης Ολάντ. Καλό θα ήταν, όμως, να μας πουν αυτοί που (υποτίθεται ότι) κυβερνούν αν ρώτησαν τον κ. Ολάντ γιατί αποχώρησαν - μόνο τον τελευταίο χρόνο - 3 γαλλικές τράπεζες από την Ελλάδα, τι συμφωνήθηκε για τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της χώρας, τις παραγγελίες Γαλλικών όπλων καθώς και την εκποίηση "φιλέτων" της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το νερό»...

    Ησαΐας Κωνσταντινίδης



    http://www.elora.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ