• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

    Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο…

    Είναι λογικό να υφίσταται παγκόσμιο σχέδιο, αφού μιλάμε για παγκοσμιοποίηση.
    Συνήθως υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες ανθρώπων:
    Οι «συνομωσιολόγοι», οι οποίοι αρέσκονται στην μελέτη θεωριών συνομωσίας. Γι’ αυτήν την κατηγορία πολιτών οι διάφορες θεωρίες συνομωσίας είναι «εύγευστο προιόν» αρκεί, όμως, να παραμείνουν θεωρίες.
    Κανείς δεν θέλει, ούτε να σκέφτεται, ότι αυτά που λέγονται σε επίπεδο συζήτησης θα εφαρμοστούν στην πράξη. Επιπλέον, επειδή το σύστημα δεν είναι καθόλου «χθεσινό», πλασάρει ψεύτικες συνομωσίες, οι οποίες «απορροφούνται» από διάφορους «συνομωσιολόγους», με συνέπεια η πραγματική σκευωρία να αποκρύπτεται, αφού η αλήθεια διαστρεβλώνεται.
    Οι «εσωτερικολόγοι»: Το ίδιο φανατικοί με τους «συνομωσιολόγους», αλλά στο άλλο άκρο. Γι’ αυτούς δεν υφίσταται παγκόσμιο σχέδιο. Η διαφθορά υπάρχει μόνο εντός συνόρων και για όλα φταίει ο διπλανός, ο οποίος πρέπει να νουθετηθεί, προκειμένου να βελτιωθεί η κοινωνία. Όποιος μιλάει για παγκόσμια διαπλοκή, παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων, διατροφικό πόλεμο κ.ο.κ. είναι συνομωσιολόγος και όχι πραγματιστής, όπως οι ίδιοι συνήθως αυτοχαρακτηρίζονται.
    Χάριν στις προαναφερθείσες κατηγορίες χάνεται η ουσία. Γι’ αυτό, φίλοι μας, ότι διαβάζετε, απ’ όπου κι αν προέρχεται να το διασταυρώνετε. Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Από την άλλη να είστε έτοιμοι ν’ ακούσετε το οτιδήποτε.
    Το να είναι κάποιος καλοπροαίρετα δύσπιστος είναι ο καλύτερος δρόμος. Ο δρόμος της έρευνας και της δημιουργίας. Ο δρόμος της ελεύθερης και πραγματικής γνώσης. (pygmi)



    http://www.prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ