• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

    «Κολλημένοι» με το κινητό: Το ελέγχουμε κάθε 6,5 λεπτά!

    Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ώστε ασχολούμαστε με αυτά κάθε 6,5 λεπτά, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

    Όπως έδειξε, το κινητό είναι πλέον το αντικείμενο που πολλοί ελέγχουν πριν απ’ οτιδήποτε άλλο το 
    πρωί που ξυπνάνε (το χρησιμοποιούν ως ξυπνητήρι) αλλά και το τελευταίο πράγμα που πιάνουν στα χέρια τους πριν αποκοιμηθούν.


    Στο ενδιάμεσο, το χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο Ίντερνετ, να διαβάζουν τα email τους και να βγάζουν ή/και να στέλνουν φωτογραφίες - χώρια τα μηνύματα και οι κλήσεις.

    Επιπλέον, βάζουν το ξυπνητήρι, παίζουν παιχνίδια, αλλάζουν τραγούδια και το φορτίζουν.

    Αποτέλεσμα: οι χρήστες των smartphones τα ελέγχουν κατά μέσον όρο 150 φορές τις 16 ώρες που είναι ξύπνιοι, ενώ ακόμα και όσοι διαθέτουν λιγότερο εξελιγμένα κινητά, δεν παύουν να ασχολούνται μαζί τους.

    Όλ’ αυτά προέρχονται από ανάλυση που πραγματοποίησε ο σύμβουλος κινητής τηλεφωνίας Τόμι Άχονεν στα στοιχεία μελέτης που παρήγγειλε η εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia.

    Όπως έγραψε στο προσωπικό του blog ο κ. Αχόνεν, ο οποίος θεωρείται από το περιοδικό Forbes ως η φωνή με τη μεγαλύτερη επιρροή στην τεχνολογία των κινητών, ο μέσος χρήστης κινητού κάνει, λαμβάνει ή αποφεύγει 22 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα.

    Επιπλέον, στέλνει ή λαμβάνει 23 μηνύματα την ημέρα, ενώ κοιτάζει την ώρα στο κινητό του 18 φορές, δεδομένου ότι τα κινητά έχουν αντικαταστήσει σε πολλούς από εμάς τα ρολόγια χειρός.

    Η ανάλυση του κ. Αχόνεν έρχεται λίγο καιρό έπειτα από τη δημοσίευση μελέτης, η οποία έδειξε πως η συνεχής ενασχόληση με το κινητό είναι ένας εθισμός, ο οποίος καταστρέφει σχέσεις.

    Την μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο, πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Baylor, στο Τέξας, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως οι εθισμός στο κινητό είναι παρόμοιος με τις άλλες υλιστικές εξαρτήσεις, όπως η παρορμητική αγορά αγαθών.


    ygeia.tanea.gr
    ΠΗΓΗ

    http://www.triklopodia.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ