• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

    Πέρασε σαν σίφουνας και από τα Ιωάννινα ο Πανιώνιος


    Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα και από τα Ιωάννινα και κάνει όνειρα για Ευρώπη. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ και έδειξε για μια ακόμα αγωνιστική πως εφέτος στοχεύει ψηλά.
    Ο Ίλιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 2', όμως ο Γουνδουλάκης ισοφάρισε με πέναλτι στο 36'. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 71', ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Κούρο στο 76'. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε τους 15 βαθμούς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, μετά την πέμπτη εφετινή του νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας.
    Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 5 βαθμούς, γνωρίζοντας την τρίτη εφετινή του ήττα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου.
    Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με 4-2-3-1 την αναμέτρηση και τον Φεγκρούς κάτω από τα δοκάρια. Οι Κολοβέτσιος και Οικονόμου ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Μιχαήλ στα αριστερά τους και τον Πάντο στα δεξιά. Οι Τσουκαλάς και Λίλα ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τον Βίλα μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο. Ο Κοροβέσιος αγωνίστηκε στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Γεωργίου στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε Ίλιτς.
    Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε το ματς και ο Πανιώνιος. Ο Περιστερίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαμπρόπουλο και Ρόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Σπυρόπουλος και Κούρος ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι Σάμαρης και Ανδράλας αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Αραβανίδης, Γουνδουλάκης και Κολοβός. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Καμπάνταης.
    Ο Μπράνα Ίλιτς έδωσε μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης το προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή του Περιστερίδη.
    Ο επιθετικός των γηπεδούχων σημείωσε το πρώτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και έγινε ο τέταρτος διαφορετικός σκόρερ της ομάδας των Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα, όταν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και με σουτ άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν παράλληλα και το τέταρτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στο εφετινό πρωτάθλημα.
    Ο Πανιώνιος έμοιαζε σαστισμένος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μετά το γκολ που δέχτηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνουν με ευκολία οι γηπεδούχοι έως την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια άλλη κλασσική ευκαιρία.
    Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και προσπάθησαν να φτάσουν χωρίς λάθη στην αντίπαλη εστία, ώστε να απειλήσουν.
    Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν κατάφερε έως το πρώτο ημίωρο να δημιουργήσει κάποια υποψία ευκαιρίας μπροστά στην εστία του Φεγκρούς, σε αντίθεση με την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία είχε μια κλασσική ευκαιρία με τον Γεωργίου, για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Περιστερίδη.
    Ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Καμπάνταης από τον Πάντο. Ο Γουνδουλάκης που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε στο 36' τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και έκτο του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα.
    Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν χωρίς να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες φάσεις να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, τιμωρώντας την φλυαρία των γηπεδούχων μετά το γκολ του Ίλιτς στο 2ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πανιώνιος προσπάθησε να χτυπήσει στα κενά που άφηναν οι γηπεδούχοι, στην προσπάθειά τους για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ.
    Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έψαχνε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τους Καμπάνταη και Αραβίδη, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.
    Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Καμπάνταης έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή για τον Πανιώνιο, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς. Το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκινά καλύτερα την αναμέτρηση και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και με λίγες επισκέψεις στην αντίπαλη εστία.
    Ο Πανιώνιος προσπάθησε να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα τον ΠΑΣ Γιάννινα και έψαξε το δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στην καλύτερη στιγμή της στην αναμέτρηση, μετά την ευκαιρία του Καμπάνταη, η ομάδα της Νέας Σμύρνης απείλησε με τον Αραβίδη. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με τα μακρινά σουτ.
    Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα αύξησε την πίεσή του προς την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου, σε μια προσπάθεια να φτάσει γρήγορα στο δεύτερο γκολ. Οι δυο προπονητές προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να αλλάξουν την εικόνα των ομάδων τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
    Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ο Περιστερίδης βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά ο Ίλιτς βρέθηκε απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
    Στην αμέσως επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 71', ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από κόρνερ του Μενδρινού και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του αμυντικού της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο εφετινό πρωτάθλημα, με το οποίο ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».
    Ο Πανιώνιος άγγιξε το τρίτο γκολ, όταν ο Κούρος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φεγκρούς, μετά από φάουλ του Μενδρινού, ένα τέταρτο πριν το φινάλε του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με ατομικές προσπάθειες και μακρινά σουτ να φτάσουν στην ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.
    Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να πιέσει αρκετά τους φιλοξενούμενους, ώστε να τους ωθήσει στο λάθος. Ο Πανιώνιος κράτησε τη νίκη έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, χωρίς να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και με αρκετή ουσία στο παιχνίδι του.
    Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πανηγύρισε μια ακόμα σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να έχει «σφραγίσει» τη νίκη, πριν ισοφαριστεί από τον Γουνδουλάκη και αγχωθεί στην επανάληψη.

    nova.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ