• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

    Δεκαέξι νεκροί από το πέρασμα της Sandy

    Στους 16 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Sandy στην Αμερική και τον Καναδά, εκ των οποίων οι πέντε σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη.
    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία της Νέας Υόρκης σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής», με κεφάλαια να διατίθενται για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Queens. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, ακόμα και με φουσκωτές βάρκες!
    «Ξέραμε ότι αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν τρομερό. Μια τέτοια καταστροφή γίνεται μία φορά στα χρονικά» είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.
    Η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, μεγάλος αριθμός σπιτιών και καταστημάτων έχουν γίνει «πλωτά», χάος επικρατεί στα πλημμυρισμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλειστά παραμένουν σχολεία και υπηρεσίες, ενώ εκκενώνονται νοσοκομεία, με τους ασθενείς να μεταφέρονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
    «Αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν περιγράφεται. Η μισή πόλη είναι μέσα στο νερό, αυτοκίνητα πλέουν, ένα νοσοκομείο στο σκοτάδι εκκενώνεται. Έξω από το παράθυρο όλοι οι… ουρανοξύστες είναι στο σκοτάδι και όλοι οι δρόμοι σκεπασμένοι από νερό… τρομακτικό!».
    Η περιγραφή αυτή ανέβηκε στο Facebook και ανήκει στον έλληνα σκηνοθέτη, Φάνη Πουλινάκη, που βρίσκεται αυτή την ώρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ