• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

    Δίαιτα αλά Τροϊκάνα


    Νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει τη μαντάμ Μέρκελ. Δεν ήρθε για να επιβάλει τη λιτότητα αλλά για να δει αν έχουμε χάσει κιλά με τη δίαιτα αλά Τροϊκάνα. Πως να το κάνουμε, είμαστε και από τους πιο παχύσαρκους λαούς, και οι Γερμανοί ως οι ικανότεροι διαιτολόγοι στην Ευρώπη ανέλαβαν την περίπτωση μας.
    του Γιώργου Χαρκοφτάκη
    Επίσης ήρθε να δει με τα ίδια της τα μάτια αυτό που γράφει η Bild ότι το “έξω” δεν πέθανε στην Ελλάδα και ότι συνεχίζουμε τον ανέμελο και σπάταλο τρόπο ζωής μας. Και αυτό σωστό, θα είδε πολλούς να τραπεζώνονται γύρω από τους σκουπιδοτενεκέδες, απλά λείπουν τα ασημένια μαχαιροπίρουνα. Από τις άδειες λεωφόρους που διέσχισε διαπίστωσε ότι γίναμε και περισσότερο Ευρωπαίοι,  παρατήσαμε τα αυτοκίνητα και χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία και τα τραίνα.  Πριν λίγο καιρό, κάποιος στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο  από τον ενθουσιασμό του προσπαθούσε να μπει στον βαγόνι από το παράθυρο, περίπου όπως όλη η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ.
    Καλό είναι νομίζω να κόψουμε την πλάκα και να σοβαρευτούμε. Η Μέρκελ είναι ηγέτιδα μιας μεγάλης δύναμης με πολλούς δύστροπους και εξαγριωμένους ψηφοφόρους, και στις διεθνείς σχέσεις αυτό το οποίο ονομάζουμε “ηθικό” στην καθημερινή μας ζωή στερείται νοήματος. Αλήθεια αν ο χρεοκοπημένος γείτονας μας ζητούσε χρήματα για να επιβιώσει θα του δανείζαμε ; Και αν ναι με τι όρους ; Για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιπέσει υπεύθυνο είναι το πολιτικό μας σύστημα το οποίο “άνθησε” με τη δική μας ανοχή. Όταν ως λαός αρχίσουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τις κακές υπηρεσίες τα πράγματα θα πάνε αμέσως καλύτερα. Ο εγχώριος λαϊκισμός που διαδηλώνει για το άδικο μνημόνιο (ναι, έγιναν σοβαρά λάθη από την αρχή) δεν μιλά την γλώσσα της αλήθειας. Οι φίλοι του μνημονίου μιλάνε μόνο την μισή αλήθεια, γιατί προσπαθούν να διατηρήσουν ταυτόχρονα τα προνόμια της πολιτικής κάστας στην οποία ανήκουν. Είναι μια σχιζοφρένεια, που εξηγεί και την ασυγκράτητη άνοδο της ΧΑ, του μόνου κόμματος που παρουσιάζεται και ως αντίθετο στο μνημόνιο αλλά και ως αντισυστημικό. Τελικά ελάχιστες είναι οι φωνές της λογικής, οι υπόλοιποι επαναλαμβάνουν την αρχαία παράδοση του Αλκιβιάδη (ναι υπάρχει και αυτή), έχουν συνηθίσει να επιβιώνουν καιροσκοπικά κάνοντας επωφελείς συμμαχίες αποσκοπώντας σε μια όσο το δυνατόν πλεονεκτικότερη θέση αντιπαράθεσης.
    από το blog του Γιώργου Man a machine


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ