• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

    Βρίσκει τον βηματισμό του ο Παναθηναϊκός


    Ο Παναθηναϊκός φανερά βελτιωμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά, πήρε μεγάλη νίκη στα "Πηγάδια" επί της Ξάνθης με 1-2 για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
    Με 1.000 οπαδούς στο πλευρό του αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός γύρισε το εις βαρος του 1-0 (Μαρκόφκσι 8') και πήρε μεγάλη νίκη με 1-2 με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.
    Μια έκπληξη είχε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με τον Ζεσουάλδο Φερέϊρα να προτιμά και πάλι το 4-2-3-1 αλλά να τοποθετεί τον Βύντρα στα χαφ δίπλα στο Βιτόλο. Οι υπόλοιποι ήταν οι Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Πίντο και Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Σπυρόπουλος και Σεϊταρίδης στα άκρα. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Βιτόλο και Βύντρα, ενώ πιο μπροστά η τριάδα με τους Σισοκό, Χριστοδουλόπουλο και Ζέκα με μοναδικό προωθημένο τον Τοτσέ.
    Από την άλλη ο Νίκος Κωστένογλου στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ξάνθης επέλεξε το 4-5-1 και τους Βιβιανί στα γκολπόστ, Μπέρτο, Βάλλα, Κομεσίδη και Μπαξεβανίδη στην άμυνα. Ντάνι, Φλίσκα, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκη και Νάκα (ντεμπούτο) στο κέντρο και μπροστά ο Μαρκόφκσι.
    Η Ξάνθη αιφνιδίασε στο ξεκίνημα και μετά από γύρισμα του Μαρσελίνιο, η μπάλα πέρασε από Βιτόλο και Πίντο, ο Μαρκόφσκι βρέθηκε απέναντι από τον Καρνέζη και με πλασέ τον νίκησε για το 1-0.
    Στο 10ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Βάλλα στον Τοτσέ. Εκτέλεσε ο Ισπανός (μετά από εντολή του Φερέιρα), ο Βιβιανί έδιωξε τη μπάλα και στη συνέχεια αυτή βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
    Ο Φερέιρα ζητούσε διαρκώς από Σπυρόπουλο και Σεϊταρίδη να ανεβαίνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στο 20' είχε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ζέκα από δεξιά έκανε την ωραία ενέργεια και το γύρισμα αλλά ο Σισοκό δεν βρήκε καλά την μπάλα η οποία έφυγε άουτ.
    Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 26'ισοφάρισε με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
    Ωραία ενέργεια του Ζέκα από δεξιά, πάσα στον Χριστοδουλόπουλο που με δυνατό σουτ, νίκησε τον Βιβιανί και έκανε το 1-1.
    Στο 29' ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με τον Χριστοδουλόπουλο και πάλι. Ο Σισοκό έκανε έξυπνη κάθετη μπαλιά, ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε την μπάλα, πέρασε τον Κομεσίδη και πλάσαρε ιδανικά εκτός περιοχής για το 1-2.
    Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο, να πιέζει και την Ξάνθη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.
    Στο 2ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά. Στο 51'έγινε μια απίστευτη φάση για τον Παναθηναϊκό και είχε γκολ που δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε την μπάλα ωραία, ο Κομεσίδης με τον Βιβιανί και τους αμυντικούς της Ξάνθης δεν συννενοήθηκαν, η μπάλα έφτασε στον πεσμένο και εκτεθειμένο Τοτσέ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά είδε την σημαία σηκωμένη.
    Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Από την άλλη η Ξάνθη είχε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες.
    Στο 72' απείλησε για πρώτη φορά η Ξάνθη στο 2ο ημίχρονο με τον Πλατέλλα να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Καρνέζη εντυπωσιακά να διώχνει με το αριστερό χέρι σε κόρνερ.
    Στο 85' έχασε την καλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει. Σέντρα του Μάνταλου από τα δεξιά, με τον Φλίσκα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και τον Καρνέζη να διώχνει ενστικτωδώς την μπάλα.
    Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο αλλά το φάουλ του Μάνταλου στις καθυστερήσεις έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Καρνέζη.
    Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μεγάλο διπλό ψυχολογίας στα Πηγάδια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με 1-2.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ