• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

    ΣΟΚ!!!!!! ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ.....Εως 685 ευρώ ο έξτρα φόρος από το ψαλίδι στις απαλλαγές

    Η κατάργηση των φοροεκπτώσεων για δαπάνες που αφορούν τόκους στεγαστικών δανείων, νοσήλια, γιατρούς, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, ενοίκια κ.ά. θα προκαλέσει αυτόματη αύξηση του φόρου εισοδήματος για 3,7 εκατ. φορολογουμένους.



    Επιπλέον φόρο 150 ευρώ κατά μέσον όρο θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 3.700.000 φορολογούμενοι με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2013 λόγω της κατάργησης των εκπτώσεων δαπανών που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναδρομικά από τα φετινά εισοδήματα.
    Από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα κλιμάκια εισοδήματος και το όφελος από τη μείωση του φόρου με βάση τις αφορολόγητες δαπάνες προκύπτει ότι η πρόσθετη επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 0,52 ευρώ για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και φθάνουν τα 684,9 ευρώ για ετήσιο εισόδημα από 400.000 μέχρι 500.000 ευρώ.
    Συγκριτικά με τους υπόλοιπους, τη μεγαλύτερη επιβάρυνση θα έχουν τα μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια (12.000-24.000 ευρώ), καθώς και τα υψηλά.
    Αυτόματη αύξηση
    http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1904.jpeg
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η κατάργηση των φοροεκπτώσεων για δαπάνες που αφορούν τόκους στεγαστικών δανείων, νοσήλια, γιατρούς, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, ενοίκια κ.ά., θα προκαλέσει αυτόματη αύξηση του φόρου εισοδήματος για 3.784.845 φορολογουμένους, οι οποίοι έχουν σήμερα συνολικά ελάφρυνση φόρου ύψους 526.073.184 ευρώ και αντίστοιχο δημοσιονομικό κέρδος.
    Για παράδειγμα, κάποιος που φέτος υπέβαλε με τη φορολογική του δήλωση δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια και τόκους δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας ύψους 8.000 λόγω της έκπτωσης του 10% από τον φόρο, είχε όφελος 800 ευρώ. Με την κατάργησή τους από το 2013 ο φόρος εισοδήματος που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι αυξημένος κατά 800 ευρώ. Η επιβάρυνση αυτή θα περιοριστεί και σε μερικές περιπτώσεις θα εκμηδενισθεί μόνο όταν ο φορολογούμενος εμφανίσει στην Eφορία δαπάνες για παροχή υπηρεσιών από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό επικρατούν δεύτερες σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για διατήρηση μόνο των φοροαπαλλαγών για δαπάνες υγείας, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες σε συνάρτηση με τη δημοσιονομική απόδοση όλου του πλέγματος των νέων φορολογικών ρυθμίσεων.
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
    antonakos@pegasus.gr


    ΠΗΓΗ
    wradrasis.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ