• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

    Ποιοι είναι 300 της νέας Βουλής - Ποιοί έμειναν εκτός

    Με καταμετρημένο το 99,88% των ψήφων σε όλη την Επικράτεια έχει ήδη σχηματιστεί μία πρώτη εικόνα για τους 300 βουλευτές που θα απαρτίζουν τη νέα Βουλή χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο αλλαγών σε κάποιες Περιφέρειες.


    Η ΝΔ καταλαμβάνει 29,66% και 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,89% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 12,28% και 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,92% και 18 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 6,26% και 17 έδρες και ΚΚΕ 4,50% και 12 έδρες.

    Κορυφαία στελέχη των κομμάτων έμειναν εκτός Βουλής. Ανάμεσα τους η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) που δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα, που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου.


    Μετά από πολλά χρόνια, εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που δεν εξελέγη στο Λασίθι. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς.


    Στην Α΄Αθηνών δεν κατάφερε να εκλεγεί ο υποψήφιος με τη ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. Δύο έδρες έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Β΄Αθήνας και αν ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου τότε ίσως βρεθεί εκτός Βουλής ο Γιάννης Μανώλης.


    Εκτός έμεινε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Χρήστος Ζώης στη Λάρισα και ο Δημήτρης Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία. Τελικά στην Α΄Αθήνα δεν εκλέγεται ο Γιάννης Παπαθανασίου από τη ΝΔ. Στο Ηράκλειο ο κ. Δεικτάκης δεν εκλέχθηκε καθώς παρενεβλήθη στη λίστα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από τη Δημοκρατική Συμμαχία.


    Το ΚΚΕ έχασε την έδρα στην Καρδίτσα και δεν εξελέγη ο Βαγγέλης Μπούτας. Την έδρα έχασε το ΚΚΕ και στη Μαγνησία καθώς δεν εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος.


    Δείτε ποιοι εκλέγονται βουλευτές με ενσωματωμένο σχεδόν το 100% των ψήφων


    logioshermes.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ