• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

    Εκτροπή του Συντάγματος από την κυβέρνηση Σαμαρά


    Για όσους δεν το είχαν καταλάβει μέχρι σήμερα, η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά απέχει πολύ από την Δημοκρατία. Για την ακρίβεια βρίσκεται στο αντίθετο ακριβώς άκρο, καθαρά υποταγμένη στις επιταγές της τρόικας και απολύτως αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.
    Παρ’ όλα αυτά, όλοι θα περίμεναν να είναι –τουλάχιστον- τυπική στις διαδικασίες που σαφέστατα ορίζονται για την λειτουργία της Βουλής… Και όμως, η δημοκρατία αλα καρτ, όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες και το μεγαλύτερο μέρος του παρόντος πολιτικού συστήματος αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία (δηλαδή ένα πολίτευμα που να εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ίδιους και τα συμφέροντά τους), κατόρθωσε και εξετράπη από τον κανονισμό της Βουλής και με την μέθοδο της ομερτά άφησαν κενή την θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής!!!
    Γιατί εξετράπησαν οι «διάφανοι διασώστες» μας από αυτά που σαφέστατα ορίζονται για την λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων; Μα, επειδή αυτή την θέση θα την κατελάμβανε ο βουλευτής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος ανήκει στην «Χρυσή Αυγή»!!! Τι και αν είναι εκπρόσωπος περίπου μισού εκατομμυρίων Ελλήνων; Η δημοκρατία αλά καρτ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της αυτούς τους Έλληνες πολίτες που προτίμησαν να ψηφίσουν την «Χρυσή Αυγή».
    Ειλικρινά, δεν τους ενδιαφέρουν αυτοί οι πολίτες; Η δημοκρατία των προοδευτικών, των δημοκρατών, των νεοφιλελεύθερων, των πατριωτών και των νεοπατριωτών πιστεύει πως μπορεί να επιζήσει εκτρεπόμενη των διαδικασιών που αποτελούν την βάση για την εύρυθμη λειτουργία του «Ναού της Δημοκρατίας»;
    Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν σήμερα η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται εις βάρος της «Χρυσής Αυγής». Το σημαντικό είναι πως ανοίγει ο δρόμος για σοβαρότερες εκτροπές «δημοκρατικών διαδικασιών», οι οποίες –υποτίθεται- πως υπάρχουν και λειτουργούν ως εγγυητές της ίδιας της Δημοκρατίας. Γνωρίζαμε πως οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν προκειμένου να ην κατορθώσει η «Χρυσή Αυγή» να εισέλθει στην Βουλή. Δεν γνωρίζαμε όμως πως τελικά «άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη» στον ονομαζόμενο φασισμό. Από πότε η Δημοκρατία έχει εξαιρέσεις; Από πότε η Δημοκρατία επιβάλλεται κατά το δοκούν; Η βία κατά της ίδιας Δημοκρατίας, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;
    Η κυβέρνηση Σαμαρά (μαζί με σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό) κατόρθωσε να πάει ακόμη πιο κάτω την χώρα. Κατόρθωσε να σκάψει τον πάτο στον οποίο βρέθηκε η Ελλάδα μετά την καταστροφική για την χώρα (σύμφωνα με δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη) κυβέρνηση του βραβευμένου «σκεπτόμενου» Γιώργου Παπανδρέου. Η κυβέρνηση Σαμαρά ασέλγησε στο σώμα της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου τα μέλη της θα πρέπει να περιμένουν τα «ανάλογα» την επομένη της απελευθέρωσης της χώρας. Γιατί, από σήμερα και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά συγκαταλέγεται επισήμως στις δυνάμεις κατοχής και καταστολής κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στην χώρα που λέγεται –ακόμη- Ελλάδα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ