Εισαγωγικό σχόλιο απο την"Κλασσικοπερίπτωση"
Πριν απο 60 περίπου χρόνια, 400 ιδιώτες (μεταξύ αυτών και η γνωστή Αγγλική εταιρεία) ήταν εκείνοι που πούλαγαν το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου ήθελαν, όπως ήθελαν,όταν ήθελαν, και όσο ήθελαν.
Κάποια στιγμή , για λόγους που "κατ΄οικονομίαν"δεν θα αναφέρουμε επι του παρόντος , "επετράπη" στην παλατιανή κυβέρνηση του "προτεκτοράτου",να δημιουργήσει τη ΔΕΗ. Ένα δηλαδή "αντίδωρο", ώστε να ...προσφερθεί στο λαό το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος ,μέ όρους δημοσίου συμφέροντος και όχι με τους μαυραγορίτικους που ίσχυαν μέχρι τότε.
Απο τότε άρχισε όμως και το τρελό πάρτυ των διαφόρων καρχαριών. Η ΔΕΗ έγινε η χρυσοφόρος αγελάδα απο την οποία πλούτιζαν και πλουτίζουν οι εκάστοτε διοικητές , παρατρεχάμενοι , συνδικαλιστές , εργολάβοι , προμηθευτές , πάροχοι πράσινων αλόγων και πράσινης ενέργειας.
Όμως αυτή η δημόσια (κατ΄όνομα) επιχείρηση, εκτός απο χώρος στον οποίο αναπτύχθηκαν κάθε λογής παράσιτα και μαφίες, έγινε πρόσφατα και το μακρύ χέρι των "λυκόμορφων φορολογητών" με το γνωστό σε όλους μας "χαράτσι".
Εκμεταλεύτηκαν λοιπόν οι αληταράδες δωσίλογοι και "χορηγοί" της μαφίας των διαπλεκομένων με τη ΔΕΗ , το γεγονός ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ρεύμα , και χύμηξαν κατά πάνω μας παίρνοντας σαν άλλοι τούρκοι φοροεισπράκτορες ακόμα και την ανάσα μας.
Η λύσσα όμως και η δαιμονική συμπεριφορά αυτών των αντίχριστων δεν σταματά εδώ.
Πρίν λίγες ημέρες μάθαμε ότι το υπουργείο οικονομικών προχωρά σε μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα ΟΛΩΝ των πολιτών καταγράφοντας σε βάσεις δεδομένων κάθε στοιχείο που θα τους παραδώσουν όλοι όσοι κρατούν δεδομένα συναλλαγών δηλαδή τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες ύδρευσης , τηλεφωνίας και ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (βλ.εδώ).
Και πού"κολλάει" σε αυτή την ...ιστορία η ΔΕΗ;
Η ΔΕΗ λοιπόν, αφού μας έκανε αμέτρητες αυξήσεις τα τελευταία δύο χρόνια για να καλύψει την ηθελημένη και συνειδητή "χασούρα" της απο τις ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους "Μυτιληναίους" και άλλους μεγαλοπελάτες, παραγωγούς "πράσινου" ρεύματος κλπ, φρόντισε να ...επενδύσει και στην ηλεκτρονική ρουφιανιά ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του υπ. οικονομικών και φυσικά της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", που όπως έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, δεν είναι παρά ο "αρχιφύλακας" μιας παγκόσμιας φυλακής "ανοικτού τύπου" για την κατασκευή της οποίας "μόχθησαν" τόσα χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκόσμια τραπεζοπιστωτική εξουσία.
Δείτε λοιπόν στην ανάρτηση του φίλου id-ont πως η ΔΕΗ εκτός απο φοροεισπράκτορας - εκβιαστής, θα γίνει και ο ηλεκτρονικός χαφιές του συστήματος:
160.000 "έξυπνους" μετρητές βάζει πιλοτικά η ΔΕΗ
σχόλιο ID-ont:
Νάτα και τα μηχανημάτα που θα στέλνουν απ'ευθείας από το σπίτι μας, τα στοιχεία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στην... Εφορία (Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο), μέσω της ΔΕΗ φυσικά !
Μπουχτίσαμε στις "έξυπνες" συσκευές. Θα βάλουμε άλλον έναν "Small Brother" αυτή τη φορά στο ρολόϊ μας, προκειμένου να ξέρουν ακριβώς, on-line, ποια στιγμή της ημέρας και... πόσο καταναλώνουμε ρεύμα; Θα τους λέει και ποια συσκευή χρησιμοποιεί το ρεύμα; Για να ελέγχουν μην τυχόν και δεν βλέπουμε τηλεόραση, για να μας ρίχνουν πρόστιμο, ότι αποφεύγουμε την κρατική προπαγάνδα; Αφήστε μας ρε παιδιά στην ησυχία μας. Δεν θέλουμε στη ζωή μας, αδιάκριτα μάτια και μέσα από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος ...
www.energypress.gr: Την πιλοτική εγκατάσταση 160.000 «έξυπνων μετρητών» ρεύματος, στους καταναλωτές των Νομών Ξάνθης, Λέσβου και Λευκάδας προωθεί η ΔΕΗ με σκοπό να αλλάξει τα ρολόγια όλων των πελατών της μέχρι το 2020. Οι σύγχρονοι μετρητές, προσφέρουν ευελιξία στην επιλογή τιμολογίων, ανάλογα με το καταναλωτικό προφίλ κάθε κατοικίας ή καταστήματος, δυνατότητες τηλεχειρισμών στο διαχειριστή του δικτύου, αλλαγής παρόχου, παρακολούθηση της κατανάλωσης μέσω οθόνης ή μέσω του διαδικτύου, προπληρωμή κατανάλωσης και πολλά άλλα.
Ο διαγωνισμός που θα προκηρύξει η ΔΕΗ προβλέπει την προμήθεια ενός Κέντρου Τηλεμέτρησης, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει μέχρι 200.000 μετρητές, αλλά να είναι επεκτάσιμο, ώστε να λαμβάνει στοιχεία από επιπλέον 7,3 εκατομμύρια μετρητές. Επίσης, την προμήθεια 160.000 ηλεκτρονικών μετρητών χαμηλής τάσης και 40.000 συσκευές απεικόνισης ενεργειακών δεδομένων (οθόνες). Το όλο σύστημα, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης, θα πρέπει να εξυπηρετεί λειτουργίες όπως:
• Τηλεμέτρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα
• Σύνδεση και αποσύνδεση του καταναλωτή εξ αποστάσεως
• Οικιακές οθόνες για ενημέρωση του καταναλωτή
• Προπληρωμή λογαριασμών
• Διαχείριση μετρητικών δεδομένων
• Σήμα απώλειας παροχής
Σημαντικό συστατικό του συστήματος τηλεμέτρησης, θα είναι οι οικιακές οθόνες, που θα μπορούν να εγκατασταθούν σε σημείο της κατοικίας ή του καταστήματος. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΔΕΗ, η οθόνη θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες όπως:
• Αποστολή μηνυμάτων στον πελάτη σχετικά με, προσφορές, προγραμματισμό διακοπών, μεταβολές στα τιμολόγια
• Στοιχεία για τη διαθεσιμότητα του λογαριασμού, την εξέλιξη της κατανάλωσης, την οικονομική επιβάρυνση του καταναλωτή κ.λπ.
• Σε περίπτωση που ο καταναλωτής έχει θέσει όριο στην κατανάλωση, να τον ειδοποιεί όταν η κατανάλωση ηλεκτρικού πλησιάζει στο όριο που έχει θέσει
• Προπληρωμή και ειδοποίηση του καταναλωτή όταν πλησιάζει η εξάντληση του ποσού που έχει προπληρώσει
• Ιστορικό συναλλαγών
• Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης
• Προφίλ κατανάλωσης σε διάφορες χρονικές περιόδους
• Μέτρηση της παραγωγής από οικιακά φωτοβολταϊκά
Το έργο με προϋπολογισμό 50,5 εκατομμύρια ευρώ, χαρακτηρίζεται από τη ΔΕΗ ως «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εαρμογής Έξυπνων Δικτύων». Ωστόσο από το κείμενο της προκήρυξης, προκύπτει ότι ο ανάδοχος, ή οι ανάδοχοι του έργου, θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν την επέκταση του συστήματος για το σύνολο της χώρας, δηλαδή για περίπου 7 εκατομμύρια μετρητές με προϋπολογισμό πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
Έτσι ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος, ενώ στο παιχνίδι είναι αποφασισμένες να μπουν δυνατά, μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και κυρίως όσες από αυτές διατηρούν παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.