• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

    Ανιστόρητο λάθος σε βιβλίο του Δημοτικού Σχολείου

    Ανιστόρητο λάθος σε βιβλίο του Δημοτικού Σχολείου

    Το ανιστόρητο λάθος, πως τάχα το πραγματικό όνομα του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή ήταν «Αντώνιος Κυριαζής», αναγράφεται στη σελ. 93 του βιβλίου «Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού.
     Στο Σκολειό του κόσμου», και το οποίο φέτος το 2012 μοιράστηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,  επισημαίνει στον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη με επιστολή της, 26 Μαρτίου 2012, η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

    Τονίζει επί πλέον στην επιστολή της ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας μετά την  προσκόμιση της επιστημονικής βιβλιογραφίας σχετικά με το πραγματικό όνομα του Ρήγα ήδη με την απόφασή του 3/1992 είχε αποφανθεί να διαγραφεί από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού η ίδια φράση ότι τάχα του Ρήγα «το πραγματικό όνομα ήταν Αντώνιος Κυριαζής».

    Και για να μάθουν οι μαθητές την ιστορική αλήθεια συνιστά όπως από τον υπουργό δοθεί εντολή στους Διευθυντές των Σχολείων να διαγράψουν το ανιστόρητο αυτό λάθος και να γραφεί ότι το βαπτιστικό του όνομα ήταν «Ρήγας» και ότι ο επαναστάτης και πρόδρομος του 1821 υπέγραφε πάντοτε ως «Ρήγας Βελεστινλής».

    trikalanews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ