• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

    Λόγω βροχής και μέτρων ασφαλείας… Νύχτα ηρεμίας στη Βρετανία

    Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία τη χθεσινή νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.

    Για το Λονδίνο, η χθεσινή ήταν η δεύτερη σχετικά ήρεμη νύχτα. Βορειότερα, στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές την Τρίτη, η κατάσταση ήταν επίσης σχετικά ήρεμη.

    Τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Χθες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται ένας μάγειρας σε βιολογικό εστιατόριο, ένας ταξιθέτης στην όπερα του Λονδίνου, ακόμη και ένα παιδί 11 ετών!

    Στο δικαστήριο του Κάμπεργουελ Γκριν παρουσιάστηκαν επίσης ένας φοιτητής και δύο 19χρονοι δίδυμοι αδελφοί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη λεηλασία ενός καταστήματος οικιακών ειδών στη συνοικία Μπρίξτον.

    Και η λίστα συνεχίζεται με έναν άνδρα που πρόκειται να καταταγεί στο στρατό, ένα οδηγό ανυψωτικού μηχανήματος και ένα γραφίστα.

    Πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν μάλιστα λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times. Επίσης, προέρχονται από πολλές διαφορετικές κοινότητες και, στην πλειοψηφία τους είναι νεαρής ηλικίας ή και έφηβοι. Ο νεότερος όλων είναι μόλις 11 ετών.

    Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις χθες το πρωί όταν τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

    Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

    Σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο χθες, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτό το "άθλιο" κύμα λεηλασιών και ταραχών.



    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ