• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

    Εκρηκτική η κατάσταση στο Ηράκλειο - Κλειστό το αεροδρόμιο Καζαντζάκης - Κλειστή και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου


    - Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Φόβοι για επεισόδια- Σε λίγο κλείνουν και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας- 'Ακαρπη η ημίωρη συνάντηση Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί - "Θα συμβούν ζημιές χωρίς να φταίμε", είπε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ- Αποφάσισαν να μείνουν έξω από το υπουργείο για 48 ώρες - Συγκέντρωση με πορεία και στη Θεσσαλονίκη


    Τεταμένη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης έδωσε εντολή να ανοίξει πάση θυσία το αεροδρόμιο, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία των τουριστών.

    Σύμφωνα με το Cretalive η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα είναι εκρηκτική, καθώς όλη η αστυνομική δύναμη της Κρήτης έχει παραταχθεί απέναντι από τους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με αυτοσχέδια όπλα και λοστούς, έτοιμοι να επιτεθούν, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί επιχειρήσουν να "σπάσουν" τον αποκλεισμό.

    Ο αποκλεισμός του αεροδρομίου έχει ξεκινήσει από το πρωί όπου αναμένονται μόνο σήμερα, εκτός από τις δεκάδες προγραμματισμένες επιπλέον 76 πτήσεις τσάρτερ με χιλιάδες τουρίστες. Ήδη οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν με τα πόδια...


    Τουρίστες με τα πόδια πηγαίνουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου - ΦΩΤΟ CRETALIVE
    Τουρίστες με τα πόδια πηγαίνουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου - ΦΩΤΟ CRETALIVE



    Επτά χρόνια... πίσω πάνε οι χιλιάδες οδηγοί που έχουν την ατυχία να κινηθούν στην Αθηνών Πατρών και ειδικά όσοι χρειαστεί να κινηθούν προς Αντίρριο, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξίέχει κλείσει από τις εννιά παρά τέταρτο η εθνική στο ύψος των διοδίων έξω απ' την Πάτρα και η κίνηση γίνεται από την παλιά εθνική, ενώ οι ταξιτζήδες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα στέλνοντας τους οδηγούς στα φέρι μπόουτ!

    Πιο αναλυτικά: Στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, έχουν μεταβεί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.
    Επίσης ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας εξακολουθούν να βρίσκονται στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Η κίνηση των οχημάτων εκεί, γίνεται από την παλαιά εθνική οδό.



    Στο υπουργείο μεταφορών λίγο μετά τις 11 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί μπήκαν σε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση και μισή ώρα αργότερα η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.
    Αυτό που αποφασίστηκε είναι να μείνουν οι ιδιοκτήτες ταξί έξω από το υπουργειο για 48 ώρες με βάρδιες.
    Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ ζήτησε για ακόμα μια φορά να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και είπε οτι η κατάσταση έχει βγεί εκτός ελέγχου και μπορεί πλεον να έχουμε και έκτροπα.

    Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί. Κλειστή η οδός Αναστάσεως μπροστά στο υπουργείο
    Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί. Κλειστή η οδός Αναστάσεως μπροστά στο υπουργείο

    Στην Κέρκυρα σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού προχώρησαν από το πρωί οι ταξιτζήδες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, και αυτή την ώρα κατευθυνονται στο αεροδρόμιο για να κάνουν το ίδιο.

    Στο μεταξύ, τρεις "πειρατές" ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτήτων ταξί Θ. Μίαρης, δήλωσε ότι δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, η "πειρατεία" ανθεί στο νησί.
    Μάλιστα, είπε ότι έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, καθώς, όπως υποστήριξε, από τις παράνομες μεταφορές πελατών το κράτος δεν εισπράττει τον ανάλογο φόρο.

    Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν πορεία, πεζή, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές θα κατευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή.
    Το απόγευμα, θα παρθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

    Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Χαλκιδικής παραμένουν στον κόμβο των Μουδανιών χωρίς πρόθεση όπως δηλώνουν να κλείσουν το δρόμο.

    Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. της πόλης και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες.
    Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ