• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

    Διψάνε οι Θεσσαλονικείς! Χωρίς υδροδότηση για τέταρτη ημέρα – Ουρές για εμφιαλωμένα νερά (VIDEO)

    Χωρίς νερό για τέταρτη μέρα παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη.
    Από το πρωί του Σαββάτου εκτιμούν οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη.
    Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς σήμερα το απόγευμα.
    «Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00 ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδολμικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.
    Ποιες περιοχές στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουν νερό
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης σήμερα Παρασκευή, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές:
    Ωραιόκαστρο , του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
    Ευκαρπία , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
    Πεύκα , του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ως τις 12:00
    Μετέωρα , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
    Πολίχνη , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
    Εύοσμος , του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως τις 12:00
    Κ.Πόλης , του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
    Χαλάστρα , του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
    Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
    Επισημαίνεται, πάντως, πως και στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ ολη την διάρκεια της ημέρας, ενώ δεκάδες σχολικές μονάδες σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν σήμερα κλειστές για λόγους υγιεινής.
    Πηγαίνουν νερό σε νοσοκομεία
    Στο μεταξύ, και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ο οποίος ενημερώνει ότι αυτό το νερό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν πρόκειται για πόσιμο νερό.
    «Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή ή φορέα που θα μας το ζητήσει. Το νερό αυτό βέβαια είναι μόνο για καθαριότητα, δεν είναι πόσιμο», καταλήγει.
    Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη
    Κλειστά παραμένουν σήμερα, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης μετά τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.
    Με ανακοίνωση της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί έως χθες Πέμπτη 29 Μαρτίου. Επίσης, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στην Πυλαία και το Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.
    Όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι χθες, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.
    Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου. Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.
    Πρόβλημα και στο Ωραιόκαστρο
    Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι σήμερα ότι, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά.
    Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΠΠΑΩ και τα ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.
    Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, θα λειτουργήσουν κανονικά.
    Στον Δήμο Παύλου Μελά και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου.
    Ο Δήμος καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις Διευθύνσεις των σχολείων.
    Ουρές για εμφιαλωμένα νερά στη Θεσσαλονίκη
    Τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά αδειάζουν ενώ άλλοι, πιο τυχεροί, στην περιοχή της Νεάπολης, εκμεταλλεύονται τη δημόσια βρύση, η οποία δεν έχει στερέψει.

    Άνοιξε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
    Επειτα από διαβεβαίωση που έλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την ΕΥΑΘ, ότι η υδροδότηση του Ιδρύματος αποκαταστάθηκε, οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν την πλήρη επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης δεν λειτούργησαν χθες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναγνωστήρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ