• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

    Ένα γκολ οφσάιντ στο 89’ και μια δικαστική διαμάχη που μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο

    Το 2010 ένας Γάλλος «έχασε» 1.5 εκατ. ευρώ στο στοίχημα εξαιτίας γκολ-οφσάιντ στο 89' και ζητά τα διαφυγόνοντα κέρδη από την Λιλ και τον σκόρερ, Μούσα Σο, σε μια δικαστική διαμάχη που κρατά ήδη 8 χρόνια.


    Μια απίστευτη ιστορία έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, με τον πρωταγωνιστή να εκφράζει σίγουρα πολλούς «παίκτες» που έχουν νιώσει μιας αντίστοιχης μορφής αδικία και έχουν «απωλέσει» χρήματα από μια λανθασμένη απόφαση διαιτητή ή βοηθού. Ο Μαρκ, το 2010 είχε παίξει ισοπαλία στο Λιλ - Οσέρ και όλα πήγαιναν τέλεια για εκείνον, μέχρι το 89' καθώς σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Λιλουά άνοιξαν το σκορ με τον επιθετικό, Μούσα Σο, να σκοράρει από θέση οφσάιντ. Ο Γάλλος αποφάσισε ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι. «Ξεκίνησα να αντιδρώ και έγραψα επιστολή στη λίγκα».

    Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό έτσι ώστε να έχει άμεσα αποτέλεσμα, όμως ο Μαρκ δεν απογοητεύτηκε και συνέχισε να κυνηγά την Λιλ και τον Σο. «Είχα κρατήσει αποκόματα εφημερίδων, όπως της L' Equipe που είχε τίτλο ότι το γκολ ήταν οφσάιντ. Ενιωθα παρατημένος, ότι με άφηναν στο περιθώριο». Η υπόθεση έφτασε τον Οκτώβριο του 2015 στο Δικαστήριο της Κλερμόν, το οποίο όμως έκρινε ότι οι κατηγορίες δεν είχαν βάση και μάλιστα επιδίκασε στην ομάδα και τον παίκτη 1.500 ευρώ πέρα από τα δικαστικά έξοδα.

    Η δικαστική μάχη δεν έμελλε να τελειώσει εκεί, αφού ο Μαρκ έκανε έφεση και υποστήριξε ότι «οι Δικαστές έκριναν ότι το λάθος έγινε λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίχθηκε η επίμαχη φάση, όμως ήταν πολλά μέτρα οφσάιντ» και επέμεινε να ζητά τα χρήματα που θα έπαιρνε. Η τελική απόφαση στην υπόθεση αναμένεται τον Ιούνιο και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αν δικαιωθεί ο Γάλλος θα δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τεραστίων διαστάσων στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του στοιχήματος.

    Μια απόφαση που αν τελικά βγει υπέρ του Μαρκ, θα είναι ανάλογου μεγέθους με μια άλλη που είχε επίσης πρωταγωνιστή έναν άλλον Μαρκ, ο οποίος ύστερα από μάχη 5.5 ετών στα δικαστήρια άλλαξε μια για πάντα τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Εκείνη του Ζαν-Μαρκ Μπόσμαν...


    Πηγή: gazzetta.gr
    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ