• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

    Το 4ο μνημόνιο δεν θα έχει νέα κεφάλαια αλλά μόνο πόνο – Η τελευταία ευκαιρία για να αποτραπεί το bail in στις καταθέσεις

    Για την Ελλάδα το 2017 είναι η τελευταία ευκαιρία να αποφύγει το 4ο μνημόνιο, να αποφύγει την 4η ανακεφαλαιοποίηση, το bail in στις καταθέσεις και την επιβολή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου λιτότητας χωρίς κεφάλαια…

    Το 4ο μνημόνιο δεν θα έχει νέα κεφάλαια αλλά μόνο πόνο αναφέρει κορυφαίος θεσμικός παράγοντας που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τους σχεδιασμούς των ευρωπαίων αξιωματούχων για την Ελλάδα.
    «Ότι θα διαδραματιστεί τους επόμενους 4-6 μήνες θα στιγματίσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.
    Με βάση ένα σχεδιασμό οι ευρωπαίοι θα δώσουν ορισμένα ψίχουλα στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την πίστη στις μεταρρυθμίσεις θα αναζητείται το σημείο αντιστροφής της φθίνουσας πορείας της χώρας.
    Η ελληνική κυβέρνηση μετριότητας έχει πλήρως κατανοήσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα.
    Θα κλείσει άμεσα ώστε να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το βραχυπρόθεσμο σκέλος των μέτρων για το ελληνικό χρέος.
    Στόχος είναι να δοθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ώστε να εφαρμοστούν μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2017.
    Η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα ξεκινήσει παράλληλα με μια διαπραγμάτευση για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα πλήρως.
    Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με κεφάλαια αλλά θα θέσει όρους στην δομή των μέτρων του τρίτου μνημονίου.
    Τα ελληνικά ομόλογα περίπου 4 δισεκ. θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μάλλον 9 Μαρτίου του 2017 και όχι στις 19 Ιανουαρίου του 2017.
    Με βάση ορισμένες πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία ένταξης των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι η 9η Μαρτίου του 2017.
    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα υποχωρήσουν σε χαμηλά πολλών ετών λόγω αντίστοιχης ανόδου των τιμών αλλά είναι απίθανο να προσεγγίσουν τις επιδόσεις της Πορτογαλίας.
    Π.χ. το ελληνικό 10ετές ομόλογο από 7,8% θα υποχωρήσει στο 5% με 4,8%.
    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τις υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα της.
    Ένα τέτοιο σενάριο θα επιτρέψει στην Ελλάδα έξοδο στις αγορές τον Μάιο του 2017 με έκδοση 3ετούς ομολόγου 1,8 με 2 δισεκ.
    Πάνω σε αυτό το βασικό και ευνοϊκό σενάριο θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα το 2017.
    Όμως εάν αυτό το σχέδιο αποτύχει, δεν αποδώσει και η οικονομία επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης 1% με 1,4% στηριζόμενη στα δανεικά και όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας και φανεί ότι η Ελλάδα παρ΄ όλα αυτά αδυνατεί να γυρίσει σελίδα… θα ενεργοποιηθεί ο σχεδιασμός του 4ου μνημονίου.
    Το 4ο μνημόνιο πολλοί πιστεύουν ότι θα περιλαμβάνονται τα 20 δισεκ. από το τρίτο πρόγραμμα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
    Όμως οι ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι το 4ο μνημόνιο δεν θα έχει κεφάλαια…
    Το 4ο μνημόνιο θα έχει μόνο πόνο όχι κεφάλαια και θα αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας απόρροια της τελικής λύσης για το χρέος και 4η ανακεφαλαιοποίηση με bail in στις καταθέσεις.
    Είναι προφανές ότι το 4ο μνημόνιο μπορεί να έχει και 10ετή διάρκεια, δεν θα έχει την μορφή των 3 προηγούμενων μνημονίων και θα στηρίζεται στην λογική εκτέλεση των μέτρων λιτότητας – εκτέλεση της λύσης για το χρέος.
    Καθυστερήσεις στην εκτέλεση των μέτρων λιτότητας – πάγωμα στην λύση του χρέους.
    Για την Ελλάδα το 2017 είναι η τελευταία ευκαιρία να αποφύγει το 4ο μνημόνιο, να αποφύγει την 4η ανακεφαλαιοποίηση, το bail in στις καταθέσεις και την επιβολή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου λιτότητας χωρίς κεφάλαια.
    H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια, τουλάχιστον για 8-10 μήνες δεν θα πρέπει να αναμένονται πολιτικές εξελίξεις.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ