Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα, τα ζαχαροπλαστεία έχουν κατακλυστεί ενόψει εορτών. Αλλά είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να απολαύσετε την ετοιμασία τους από τα χεράκια σας στο σπίτι. Ετσι, θα μυρίσουν Χριστούγεννα.
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 70%
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας κακάο ποιότητας
- 2 κουταλάκια γλυκού γάλα
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σπάστε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και βάλτε την σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο
- Αφήστε τα να λυώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε απαλά ώσπου να γίνει μια ομοιογενής κρέμα
- Προσθέστε μόνο τον κρόκο του αυγού, ανακατέψτε
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε απαλά
- Αφήστε να κρυώσει αρκετά και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα
- Στο μεταξύ, βάλτε το κακάο σε ένα πιάτο
- Οταν η κρέμα κρυώσει, κάνετε μπαλίτσες με το χέρι και τις περνάτε γρήγορα στο κακάο
- Ενα φσουττττττ, γρήγορα
- Τοποθετήστε όλα τα τρουφάκια σε πιάτο και βάλτε τα στο ψυγείο και πάλι για 1/2 ώρα
- Προσφέρετέ τα στους καλεσμένους ή χαρίστε τα σε φίλους
- Ενα κουτί ποιότητας ή αξίας και φιόγκος από βελούδο κάνουν ένα ωραίο δώρο
- Γεμίστε το τρουφάκια και θα σας θυμούνται!
- Για να μη λερώσετε το κουτί σας, αλλά και για λόγους αισθητικής και υγιεινής, τυλίξτε τα τρουφάκια σας σε χάρτινες βάσεις, πωλούνται παντού:
Τα επόμενα σοκολατάκια που θα σας προτείνω είναι τρουφάκια πραλίνα, ονειρεμένα:
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.