• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

    Έρχονται ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία...Αλλά πέντε χαράτσια για να μην κοπούν περισσότερο οι συντάξεις!

    Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι πέντε διαφορετικά τα χαράτσια που σκέφτεται να βάλει η κυβέρνηση για να μην κοπούν περισσότερο ο κύριες συντάξεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα χάσουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους καθώς κόβονται οι επικουρικές, το εφάπαξ, το μέρισμα που παίρνουν
    οι ασφαλισμένοι του δημοσίου, αλλά και το ΕΚΑΣ.

    Μόνο οι κύριες συντάξεις δεν θα κοπούν λοιπόν, τουλάχιστον σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά και αυτό είναι υπό την αίρεση των δανειστών καθώς ακόμη δεν έχουν πει το “ναι” στις προτάσεις της κυβέρνησης η οποία μάλιστα αναζητά επιπλέον έσοδα για να μπορέσει να συγκεντρώσει ποσό περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να σώσει τις κύριες συντάξεις.
    Κάπως έτσι θα προταθεί στους δανειστές με το πακέτο προτάσεων που θα παραδοθεί στις 4 Ιανουαρίου η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% για επιχειρήσεις και εργαζομένους, αλλά και ο φόρος στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Και τα δύο αυτά μέτρα τα οποία είτε λίγο είτε πολύ επιβαρύνουν άμεσα την τσέπη των φορολογουμένων συναντούν αντιδράσεις από τη μεριά των δανειστών και κυρίως η αύξηση των εισφορών.
    Έτσι στο σχεδιασμό υπάρχουν και προτάσεις για φορολόγηση του τζόγου, αλλά και αύξηση των εσόδων των Ταμείων μέσω των εσόδων από τις κλήσεις της τροχαίας. Η πέμπτη εναλλακτική λύση είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ