Εμπνεύστηκα αυτό το κέικ από τον Τζέιμι Ολιβερ. Ο Βρετανός σεφ έχει μια κοινή συνταγή αλλά κατάφερε να απογειώσει το γλυκό του προσθέτοντας σπόρους παπαρούνας. Το ζήλεψα και σας το προτείνω γιατί είναι ένα μαλακό και αφράτο κέικ, στο οποίο αν προσθέσετε γλάσο γίνεται άνετα ένα χριστουγεννιάτικο σούπερ γλυκό για καλεσμένους.
- 115 γραμμάρια βούτυρο
- 115 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 180 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 30 γραμμάρια σπόρους παπαρούνας (σε ένα κατάστημα με βιολογικά)
- 125 γραμμάρια φαρίνα κοσκινισμένη
- 1 φακελάρι μπέικιν πάουντερ
- 2 λεμόνια για τη φλούδα και τον χυμό
Υλικά για το σιρόπι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 90 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Υλικά για το γλάσο
- 225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Χυμό και φλούδα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε το ταψάκι σας
- Βάλτε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (να είναι μαλακό)
- Οταν αυτό το μείγμα ασπρίσει προσθέστε τα αυγά ένα-ένα
- Κάθε φορά να γυρίζει το μίξερ
- Προσθέστε την αμυγδαλόψιχα, τους σπόρους παπαρούνας, ξύσμα λεμόνι και χυμό από τα 2 λεμόνια
- Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
- Χύστε το υλικό στο ταψάκι που έχετε βουτυρώσει
- Ισιώστε λίγο την επιφάνεια
- Ψήστε επί 40 λεπτά
Εκτέλεση για το σιρόπι
- Οσο ψήνεται το κέηκ, βάλτε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρολάκι να βράζει
- Μόλις πάρει βράση, βγάλτε το από τη φωτιά
- Βγάλτε το κέηκ από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να κρυώσει κάπως
- Τσιμπήστε το κέηκ με κάτι αιχμηρό και ρίξτε από πάνω, παντού, το σιρόπι
- Αφήστε το τώρα να κρυώσει τελείως
Εκτέλεση για το γλάσο
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το πάνω από το κέηκ
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.