Μία εταιρεία έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να αναστήσει νεκρούς, μέσω της αποθήκευσης των αναμνήσεών των αποθανόντων και της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, η εταιρεία με την ονομασία Humai δεν είναι αρκετά σαφής με τις λεπτομέρειες των μεθόδων της, κάτι που κάνει πολλά δημοσιεύματα να κρατάνε μια στάση αμφισβήτησης απέναντι στην είδηση, και να κάνουν λόγο για κάποιο τέχνασμα μάρκετινγκ ή φάρσα.
Οι πληροφορίες στη συνέχεια “θα κωδικοποιηθούν σε πολλαπλές τεχνολογίες αισθητήρων, οι οποίες θα κατασκευαστούν πάνω σε ένα τεχνητό σώμα με τον εγκέφαλο του αποθανόντος ανθρώπου”, σημειώνουν χαρακτηριστικά, στη σελίδα τους οι άνθρωποι της Humai.
Σε συνέντευξη στο PopSci, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Humai, Josh Bocanegra προέβη στην εξής εντυπωσιακή και συνάμα, τολμηρή δήλωση: “Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναστήσουμε τον πρώτο άνθρωπο μέσα σε 30 χρόνια”.
Μέχρι τότε, η εταιρεία σκοπεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα, να συλλέγει δεδομένα για τους πελάτες που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, μέσω διαφόρων εφαρμογών, είπε ο Bocanegra και έδωσε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.
Όπως σημείωσε, μετά τον θάνατο, χρησιμοποιώντας την κρυονική τεχνολογία, οι εγκέφαλοι θα ψύχονται και θα αποθηκεύονται, έως ότου η τεχνολογία είναι έτοιμη να τους βάλει σε ένα τεχνητό σώμα. Οι λειτουργίες του σώματος θα ελέγχονται από τις σκέψεις του αναστημένου, πλέον, εγκεφάλου, ο οποίος, με τεχνικές νανοτεχνολογίας και κλωνοποίησης, θα επιδιορθώνεται και θα βελτιώνεται καθώς γερνά.
Στο site της η Humai, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη φράση Human Resurection with Artificial Intelligence, συστήνεται ως μία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με αποστολή να ανακαλύψει ξανά τη ζωή μετά τον θάνατο. "Θέλουμε να σας φέρουμε πίσω στη ζωή, αφού πεθάνετε", γράφει στη σελίδα της η εταιρεία.
Αυτήν τη στιγμή, θα τολμούσαμε να πούμε πως η υλικοτεχνική υποδομή για την αντιγραφή και αποθήκευση νευρικών πληροφοριών είναι όνειρο θερινής... επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο o Bocanegra, μιλώντας στο IEET (Institute for Ethics & Emerging Technologies) δηλώνει αποφασισμένος και λέει:
“Δεν νομίζω ότι οι επιτύμβιες στήλες, οι φωτογραφίες, τα βίντεο ή ακόμη και οι δικές μας αναμνήσεις είναι οι καλύτεροι τρόποι για να θυμόμαστε κάποιον που έχει πεθάνει. Αντί αυτών, νομίζω ότι μια έκδοση τεχνητής νοημοσύνης του αγαπημένου σας προσώπου, με τον οποίο μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μέσω κειμένου και φωνής είναι πιο επιθυμητή”.
H σελίδα διατηρεί λογαριασμούς στα social media (Facebook και Twitter) όπου αναρτά πράγματα όπως αυτό:
*Οι φωτογραφίες δεν έχουν σχέση με το project της Humai
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.