• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

    Μηχανή του Χρόνου: Ο αγρότης από τη Λακωνία, που έθαψε ζωντανά δύο παιδιά του στο υπόγειο του σπιτιού του

    "Τα λυπήθηκε η ψυχή μου και αποφάσισα να δώσω τέλος στη μίζερη ζωή τους". Ο αγρότης από τη Λακωνία που έθαψε ζωντανά τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του στο υπόγειο του σπιτιού του, επειδή, όπως δικαιολογήθηκε, "αρρώσταιναν συχνά"
    Από τη mixanitouxronou.gr
    Στις 3 Μαρτίου του 1983 αποκαλύφθηκε στη Λακωνία ένα φριχτό έγκλημα. Οι αστυνομικοί σκάβοντας στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας του Β.Τ βρήκαν τα πτώματα των δύο μωρών του που αγνοούνταν. Δράστες ήταν οι ίδιοι οι γονείς τους.
    Παρουσία του εισαγγελέα ο παιδοκτόνος οδήγησε τις αρχές στο υπόγειο του σπιτιού του και έδειξε το σημείο που είχε θάψει ζωντανά τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του. Ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών και ένα αγοράκι 18 μηνών. Πρώτα βρέθηκε το άψυχο σώμα του αγοριού, καθώς είχε θαφτεί πιο πρόσφατα (3 μήνες νωρίτερα).
    Για να εντοπίσουν το κορίτσι, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σκαπτικό μηχάνημα, επειδή το είχε θάψει πριν τέσσερα χρόνια και στο σημείο είχαν πέσει μεγάλες πέτρες. Το σώμα του αγοριού βρισκόταν σε μερική αποσύνθεση, ενώ από το κορίτσι βρέθηκαν μόνο τα οστά.
    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χαράλαμπο Σταμούλη, ο θάνατος του αγοριού επήλθε συνεπεία αναρρόφησης, ενώ έφερε κατάγματα στα πλευρά, τραύματα στο κεφαλάκι του και σε άλλα σημεία του σώματος. Με βάση τις πληροφορίες των δημοσιογράφων, ο δράστης έθαψε το μωρό ζωντανό και για να μην κλαίει του έριχνε κλωτσιές, το χτυπούσε και το πατούσε, καθώς το σκέπαζε με χώμα.
    Ο παιδοκτόνος που ήταν παρών κατά την εκταφή, έλεγε με ψυχραιμία στους αστυνομικούς: «ήταν άρρωστα, δεν γινόταν καλά. Τα λυπήθηκε η ψυχή μου και αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στη μίζερη ζωή τους. Βρήκα τη λύση του θανάτου για να ησυχάσουν και αυτά κι εμείς».
     

    Πώς ανακαλύφθηκε το έγκλημα

    Ο Β.Τ ήταν 58 ετών και αγρότης στο επάγγελμα ενώ η σύζυγός του Χ.Τ 42 ετών και νοικοκυρά. Και οι δύο είχαν προβλήματα. Ο αγρότης έμπλεκε συχνά με τον νόμο και είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Η σύζυγός του ήταν ψυχικά άρρωστη και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές.
    Ο Β.Τ κακοποιούσε και χτυπούσε συχνά τη γυναίκα του η οποία δεν τον εγκατέλειπε γιατί όπως ισχυριζόταν, φοβόταν για τη ζωή της. Τον Οκτώβριο του 1979 ο αγρότης έθαψε το πρώτο παιδί στο υπόγειο του σπιτιού, εν γνώσει της γυναίκας του. Η δικαιολογία ήταν ότι ήταν φιλάσθενο. Ακολούθησε το δεύτερο παιδί τον Δεκέμβριο του 1982. Η εξαφάνιση των δύο μωρών έγινε αντιληπτή, από τους γείτονες και τους συγγενείς.
    Ο δράστης έλεγε διάφορα ψέματα για να καλύψει το έγκλημά του. Ισχυριζόταν ότι το ένα παιδί ήταν άρρωστο και πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων, ότι και τα δύο παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία σε εύπορες οικογένειες, ότι τα είχαν στείλει σε ίδρυμα, ακόμα και ότι τα έδωσαν σε τσιγγάνους επειδή αρρώσταιναν συχνά. Οι περισσότεροι πίστεψαν τα ψέματα του Β.Τ. Όχι όμως και η πεθερά του, η οποία κατήγγειλε τις εξαφανίσεις στην αστυνομία.
    Στα μέσα Ιανουαρίου του 1983 η Χ.Τ γέννησε το τέταρτο παιδί της. Ενώ βρισκόταν στην κλινική, αποκάλυψε στη μητέρα ότι τα χαμένα μωρά βρίσκονταν θαμμένα στο υπόγειο του σπιτιού, αλλά εκείνη, γνωρίζοντας ότι η κόρη της αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, δεν την πίστεψε. Όταν ο Β.Τ πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του είχε μιλήσει στη μητέρα της, την έσπασε στο ξύλο και τότε εκείνη, έπιασε ξανά τη μητέρα της και της διηγήθηκε με λεπτομέρειες τα τραγικά γεγονότα.
    Η γυναίκα σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις έσπευσε στην αστυνομία. Οι αρχές ανέκριναν τον Β.Τ ο οποίος αρχικά δεν ομολογούσε τις πράξεις του.
    Όταν τελικά ο δράστης έσπασε, είπε:
    «Έλεγα στη γυναίκα μου να το πετάξουμε στα σκαλιά κάποιου σπιτιού στην πόλη. Κι εμείς θα ησυχάζαμε από αυτόν τον μπελά και αυτό θα έβρισκε ζεστασιά σε οικογένεια. Η Χ. δεν ήθελε επειδή έλεγε ότι δεν θέλει κανένας ένα άρρωστο παιδί στο σπίτι του. Μετά της έκανα άλλη πρόταση. Της είπα να το πετάξουμε στη θάλασσα ή σε κάποια ερημιά. Ούτε και αυτό το ήθελε. Όταν άλλη φορά της είπα να ανοίξουμε λάκκο στο κατώι και να το χώσουμε, εκείνη είπε εντάξει, να το βάλουμε εκεί μέσα. Όταν αποφασίσαμε να θάψουμε και το δεύτερο παιδί, δεν μας πήρε πολύ να συζητάμε. Κάναμε ότι κάναμε και το πρώτο. Το θάψαμε κι αυτό στο κατώι εκεί κοντά στο άλλο να έχει παρέα».
    Η Χ. ισχυρίστηκε ότι ήταν παρούσα μόνο στο άνοιγμα των λάκκων και όχι στο θάψιμο των παιδιών και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε καταγγείλει τον άντρα της από την πρώτη στιγμή είπε:
    «Φοβόμουνα ότι θα με σκότωνε. Έξι χρόνια με έδερνε συνέχεια». Μια ακόμα σοκαριστική αποκάλυψη έγινε από το 5χρονο αγόρι της οικογένειας, το οποίο παραλίγο να έχει την ίδια τύχη με τα αδέλφια του. «Ο πατέρας μου μια φορά άρπαξε ένα κλαδευτήρι και με κυνηγούσε να μου κόψει το κεφάλι. Δεν με έπιασε. Έτρεξα και ξέφυγα. Θα μου το έκοβε στ’ αλήθεια», είπε το αγοράκι στους αστυνομικούς. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Ο Β.Τ καταδικάστηκε δις εις θάνατον, ενώ η σύζυγός του αθωώθηκε. Η υπόθεση εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, αλλά η ετυμηγορία δεν άλλαξε.

    news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ