• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

    Καλλονή, πρώην μοντέλο από τον Καναδά, πολεμάει εναντίον του ISIS

    Η Καναδή Χάνα Μπόχμαν, πρώην μοντέλο και μητέρα 2 παιδιών έχει ταχθεί στο πλευρό των Κούρδων στη Συρία, για να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους.
    Αφορμή για την απόφασή της να βρεθεί στο πεδίο μάχης ήταν ένα βίντεο: Είδε τον Καναδό, John McGuire, να κάνει προπαγάνδα μέσω βίντεο υπέρ των τρομοκρατών.
    kal1
    Αυτό οδήγησε τη 46χρονη καλλονή στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας και πιο συγκεκριμένα στην Κουρδική ομάδα «Γυναικείες Μονάδες Προστασίας».
    Ύστερα από μερικούς μήνες στο μέτωπο, η Χάνα αναγκάστηκε να να επιστρέψει στον Καναδά λόγω παρατεταμένης εξάντλησης και υποσιτισμού. Ωστόσο, δεν άργησε να επιστρέψει στη Συρία. Τότε άρχισε να φωτογραφίζει τα παιδιά Κούρδων που ζουν στα χαλάσματα του πολέμου.
    kal2
    «Πώς θα μπορούσα να έχω μια φυσιολογική ζωή στον Καναδά, μετά από όσα είδα εκεί;» αναρωτιέται η ίδια. «Μου φαινόταν σαν να έβλεπα ένα περίεργο όνειρο το να περπατάω στο Κομπάνι ανάμεσα σε χαλάσματα σπιτιών, βουνά από τούβλα και σκόνη. Μαυρίλα και κατάθλιψη. Αλλά άκουγα σε ηχώ φωνές παιδιών, που γελούσαν ανάμεσα στα ερείπια, σαν φαντάσματα.»
    Στη θαρραλέα γυναίκα έχει δοθεί το ψευδώνυμο Tiger Sun (Ο Τίγρης του Ήλιου). Είναι μια θηλυκή «τίγρης» που μάχεται σθεναρά κατά της αδικίας κάτω από τον συριακό ήλιο.
    kal3
    kal4
    kal5
    kal6
    kal7
    thetoc

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ