• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

    Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ την καταστροφή του ναού του Βήλου στην Παλμύρα

    Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την καταστροφή του ναού του Βήλου, ενός κτηρίου - κοσμήματος της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στη συριακή έρημο.

    «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την καταστροφή του κύριου κτηρίου του ναού του Βήλου καθώς και μιας σειράς κιόνων» σε αυτόν, ανέφερε το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR), αφού συνέκρινε δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν και μετά την έκρηξη.
    Αυτή ήταν η δεύτερη καταστροφή ενός ναού στην Παλμύρα που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μέσα σε μία εβδομάδα.
    Στις 23 Αυγούστου το ΙΚ είχε καταστρέψει ολοσχερώς με εκρηκτικά τον ναό του Βάαλ-Δία, ανατινάσσοντας τον σηκό, το εσωτερικό τμήμα του ναού, ενώ οι κίονες που τον περιέβαλαν κατέρρευσαν.
    Εκείνη η καταστροφή, την οποία επιβεβαίωσε την Παρασκευή η UNITAR επίσης βάσει της σύγκρισης δορυφορικών φωτογραφιών, καταδικάστηκε με έντονο τρόπο από την UNESCO, η οποία έκανε λόγο για έγκλημα πολέμου.
    Μία εβδομάδα πριν από την καταστροφή του ναού του Βάαλ-Δία, το ΙΚ είχε αποκεφαλίσει τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, τον 82χρονο Χάλεντ αλ Ασάαντ.
    Οι τζιχαντιστές θεωρούν τα προϊσλαμικά θρησκευτικά έργα, κυρίως τα αγάλματα, ειδωλολατρικά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ