• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

    Ένας προρωμαϊκός τάφος της σαμνιτικής εποχής ανακαλύφθηκε στην Πομπηία

    Αντιμέτωποι με μια πολύ σημαντική ανακάλυψη βρέθηκαν Γάλλοι αρχαιολόγοι στην Πομπηία, καθώς κατάφεραν να φέρουν στο φως έναν προρωμαϊκό τάφο, περίπου 2.400 ετών (Pics)


    Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως έναν τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας.
    "Η Πομπηία παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή επιστημονικών ανακαλύψεων" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάσιμο Οσάνα.

      Ο τάφος που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του Κέντρου Ζαν Μπεράρ ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, δηλαδή στον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο (Ηράκλεια). Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.
    Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που "έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία", εξήγησε ο Οσάνα, που είναι και ο ίδιος αρχαιολόγος και ανέλαβε διευθυντής πριν από δύο χρόνια. "Οι ανασκαφές αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η Πομπηία παραμένει ακόμη μια ζωντανή πόλη, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε", πρόσθεσε.

      Η αρχαία ρωμαϊκή πόλη, που διατηρήθηκε στον χρόνο όταν θάφτηκε κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου, στις 24 Αυγούστου του 79μ.Χ., είναι ο δεύτερος σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος της Ιταλίας, μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης. Πέρσι την επισκέφθηκαν 2,7 εκατομμύρια τουρίστες.
    Χιλιάδες άνθρωποι, αρχαιολόγοι, τεχνίτες και ειδικοί εργάζονται αυτήν την περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο, σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης.
    (Πηγή: ΑΠΕ)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ