• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

    Έρχεται ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος;

    Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής να τελείωσε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το ζήτημα της αθρόας μεταναστευτικής συνεχίζει και οι μεγάλες δυνάμεις και η ΕΕ αντιμετωπίζουν το θέμα –κυρίως- λογιστικά.
    Με βασικό φορέα αντιευρωπαισμού την ακροδεξιά της Ουγγαρίας, η Ευρώπη σύρεται σε λύσεις μέτριες, με λάθος αρχές και απομακρύνεται από το ευρωπαϊκο κεκτημένο. Συγχρόνως, κάποιοι αντί να δουν λύσεις στη ρίζα του προβλήματος, δημιουργούν κλίμα φοβίας και απολυταρχισμού.

    Ούγγροι και Αμερικανοί αναλυτές επισημαίνουν ότι, αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και θα πρέπει να βρει άμεσα μία λύση καθώς έδειξε αδράνεια σ΄ένα θέμα που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.
    Στην ίδια λογική και γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ευρωπαική Ενωση δεν βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με μία τεράστια προσφυγική κρίση .
    "Η ουκρανική κρίση, και εν συνεχεία ο πόλεμος νεύρων για το αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει, απασχόλησαν έντονα τους ηγέτες της γηραιάς ηπείρου τους τελευταίες μήνες , οι οποίοι έβαλαν σε δεύτερη μοίρα το προσφυγικό: "Ουκρανία, Ελλάδα, πρόσφυγες: Kάθε κρίση επιστρέφει στην Ευρώπη τους δαίμονές της", σχολιάζει η γαλλική συντηρητική εφημερίδα προσθέτοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κινητοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή όταν η Μεσόγειος είχε γίνει ήδη υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή στην ευρωπαική "γη της επαγγελίας".
    Μετά από εβδομάδες, οι «28» κατάφεραν να συμφωνήσουν στη μελλοντική πολιτική της Ε.Ε και ιδιαίτερα στην ανάγκη ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, γράφει ο διεθνής Τύπος επισημαίνοντας ότι, κατά τις επτάωρες διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες ως προς την διανομή των προσφύγων δεν επιλύθηκαν, ωστόσο δεν έπαιξαν κανένα ρόλο, πως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
    Μία μέρα μετά τη μετ' εμποδίων απόφαση για τη μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων, κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία (πέρα από τις 40.000), οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπάθησαν να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα, για να ανακοπεί η ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη.
    Η Τσεχία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία που καταψήφισαν την απόφαση για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών επέκριναν την πολιτική της ΕΕ στο θέμα του μεταναστευτικού
    Χτυπάνε και την Ελλάδα για την κακή διαχείριση των συνόρων της, όπως σχολιάζει και η γαλλική εφημερίδα "Le Monde".

    Όρμπαν: Η σκληρή οπτική ενός πρώην ανατολικού
    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, που ενσαρκώνει το σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης, πρότεινε την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε στην Ελλάδα μέσω διεθνούς στρατιωτικής δύναμης. Tην πρόταση έκανε χτες στη συνάντηση της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) στην πόλη Μπαντ Σταφελστάιν, προσκεκλημένος του Bαυαρού πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Χορστ Ζέεχοφερ.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ .Ορμπαν έχτισε τείχος στα σύνορα του χρησιμοποιώντας εκβιαστικά ανέργους και φυλακισμένους.
    Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Ζεεχόφερ, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Μέρκεκλ για το προσφυγικό, ευχαρίστησε τον Ορμπάν για τις προσπάθειές του να φέρει και πάλι τάξη και σύστημα στα σύνορα και τόνισε ότι γι΄αυτό ο Ούγγρος πρωθυπουργός χρειάζεται υποστήριξη και όχι κριτική.
    parapolitika
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ