• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

    Κατοικήσιμος πλέον για τους ανθρώπους ο πλανήτης Άρης - Βρέθηκε νερό σε υγρή μορφή στην "δεύτερη Γη" (upd2) (vid) (live)

    Bρέθηκε νερό σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη και είναι πλέον κατοικήσιμος για τους ανθρώπους. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην συνέντευξη Τύπου της NASA η οποία ξεκίνησε στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
    Η NASA ανακοίνωσε αυτό που όλοι κατα βάθος ήξερα πως υπάρχει τρεχούμενο νερό στον "κόκκινο πλανήτη" και ήδη όλοι τρέχουν στα πατάρια τους για να κατεβάσουν τα κόμικς και τα βιβλία που διάβαζαν μικροί με Αρειανούς!

    Iδού και το ιστορικό tweet της διαστημικής υπηρεσίας



    "Μπορεί να υπάρχει και τώρα ζωή στον Άρη!" δήλωσε πριν από λίγ στέλεχος της ΝΑSA αφήνοντας κυριολεκτικά "τέζα" τους παρευρισκόμενους και συμπλήρωσε πως ο "κόκκινος πλανήτης" δεν είναι ο ξερός πλανήτης που πιστεύαμε! Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό;
    Ο ίδιος συνέχισε "Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν υπάρχει ζωή στον Άρη, ωστόσο η ύπαρξη νερού είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Τώρα που εντοπίσαμε τα σημεία που υπήρχε ροή νερού, θα επικεντρώσουμε εκεί τις έρευνές μας"
    Ο Alfred McEwen, ερευνητής του εποστημονικού τμήματος HiRISE του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, αμέσως μετά δήλωσε ότι οι πιθανότητες ύπαρξης μικροβιακής ζωής στον Άρη είναι εξαιρετικά υψηλές! Ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα έχει συγκινηθεί.


    Ο πρώτος εισηγητής της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως σκοπός της NASA είναι να σταλούν άμεσα και επανδρωμένες αποστολές, ειδικά τώρα που επιβεβαιώθηκε το πόσο σημαντική είναι η "δεύτερη Γη".
    Μεταξύ των συμμετεχόντων στην συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνονται δύο επιστήμονες που υπογράφουν μελέτη που προέρχεται από την επεξεργασία φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τροχιά και σύμφωνα με την οποία  παρουσιάζεται ότι υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Αρη.
    Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν την είδιηση ότι η σημαντική ανακοίνωση της NASA θα αφορά την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον «κόκκινο πλανήτη».
    Είναι οι Λουζέντρα Οζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και Αλφρεντ ΜακΓιούεν του University of Arizona.
    Ιδού το βίντεο της ανακοοίνωσης της NASA όπου ο κόσμος μαθαίνει ότι ο Άρης έχει ΝΕΡΟ!

    Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή το οποίο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία

    Μία τέτοια ανακάλυψη θα αλλάξει τα όσα πιστεύαμ για τον "κόκκινο" πλανήτη ενώ αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακάλυψης ζωής,
    Η NASA έχει ως στόχο την έναρξη επανδρωμένων αποστολών στον Αρη στη δεκαετία του 2030. Εά τελικά υάρχει νερό σε υγρή μορφή τότε οι σχεδιασμοί γεωμηχανικής ανάπλασης του πλανήτη ώστε να μεταμορφωθεί σε "Γη ΙΙ" είναι εφικτοί.
    Όπως θα δείτε ήδη τα ξένα ΜΜΕ θεωρούν ασχολούνται εκτενώς με την ανακάλυψη (Δείτε εδώ , εδώ,εδώ, εδώ, εδώ και εδώ)












     
     
    Μια γυναίκα ρώτησε μέσω twitter: "Βρήκατε νερό στον Άρη. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια;" για να λάβει την χιουμοριστική απάντηση από τα στελέχη της NASA "Να το πιούμε!"

    Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ