• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

    Η Alpha έσωσε την Eurobank



    588 εκατ. ευρώ ήταν στο πρώτο εξάμηνο οι ζημιές για την Eurobank ενώ το κούρεμα των ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιο θα την έφερνε ζημιά 664 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
    Όσο για την Alpha Bank τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 532 εκατ. ευρώ ενώ το αποτέλεσμα προ προβλέψεων παρέμεινε σταθερό σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 559,8 εκατ. ευρώ έναντι 562 εκατ. Ευρώ κατά το α’ εξάμηνο του 2010.
    Τώρα εξηγείται η πρεμούρα του Λάτση να κλείσει η συμφωνία καθώς η τράπεζά του ήταν υπό κατάρρευση. Ο Κωστόπουλος έσωσε το Νανόπουλο από μια ταπεινωτική χρεοκοπία αφού έτσι όπως πήγαιναν τα πράγματα ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.
    Έτσι εξηγείται και η ονομασία της νέας τράπεζας που αρχίζει από Alpha καθώς και το σήμα που μένει από την τράπεζα του Κωστόπουλου. Ο τελευταίος αποδείχθηκε γάτα του τραπεζικού συστήματος αφού διατήρησε επί χρόνια μια συντηρητική πολιτική σε αντίθεση με νεόκοπους τραπεζίτες που μοίραζαν αφειδώς χρήμα και έπαιζαν και πολιτικά παιχνίδια.
    Σαν τη Eurobank υπάρχουν τουλάχιστον δύο τράπεζες που είναι έτοιμες να σκάσουν και περιμένουν να τους σώσει καμιά… άγια Εθνικούλα, ίσως να σωθεί κι αυτή μετά την παταγώδη αποτυχία του Ταμβακάκη να τη συγχωνεύσει με την Alpha. Τώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις και βλέπει την πλάτη των άλλων. Για να θυμίσουμε, πρόκειται για αγαπημένο παιδί του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο πρόεδρος της Εθνικής, Β. Ράπανος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ