• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

    Εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό από την Alpha Bank



    Το κατ' όνομα μόνο "ελληνικό τραπεζικό σύστημα" δεν παίζει μόνο με τις ζωές εκατομμυρίων Eλλήνων, τις οικονομίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και την τύχη δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Δεν διστάζει πλέον να παίζει και με τα εθνικά θέματα, τα οποία και θυσιάζει για να ικανοποιήσει την απληστία του χωρίς να υπολογίζει πατρίδα, θρησκεία, αξίες και ιδανικά.
    Εκεί φτάνει η ξετσιπωσιά της τραπεζικής αριστοκρατίας που οδηγεί στα όρια της αντοχής της ολόκληρη την οικονομία. Από τη μια καταχρεωμένοι εργαζόμενοι που φτύνουν αίμα για τον επιούσιο και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ζορίζονται να βγάλουν πέρα ενώ από την άλλη, οι καρχαρίες του τραπεζικού κεφαλαίου βάζουν «καταχρηστικούς όρους» και «επιβαρύνσεις» σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, για τα οποία μάλιστα η χώρα μας έχει δικαιωθεί από τον ΟΗΕ.
    Λίγο πριν φορέσουν τις κελεμπίες του ξεπουλήματος κάποιοι κατάφεραν να ξεπουλήσουν την εθνική συνείδησή τους. Προχωρώντας σε μια αντεθνική κίνηση η -πλέον συγχωνευθείσα με την Eurobank - Alpha Bank, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Ελλάδα με υποκαταστήματα στη Βαλκανική, αναγνωρίζει στην ιστοσελίδα της ταΣκόπια ως «Μακεδονία».
    Για να γίνει αρεστή στο επιχειρηματικό κατεστημένο του γειτονικού κρατιδίου αλλά και διάφορους κύκλους, που απεργάζονται την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα (ενθαρρύνοντας παράλληλα τις αλυτρωτικές διαθέσεις θερμοκέφαλων), η Alpha Bank όχι μόνο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», αλλά φαίνεται να θριαμβολογεί κιόλας γιʼ αυτό.
    Τραπεζική κομπορρημοσύνη
    Στην ιστοσελίδα της, κομπάζει πως ήταν η πρώτη ιδιωτική τράπεζα, που εγκαταστάθηκε το 1993 στη «Μακεδονία».
    Το όνομα της θυγατρικής της Alpha Bank είναι Alpha Bank A.D. Skopje και σύμφωνα με τον τραπεζικό όμιλο κατέστη η σημαντικότερη τράπεζα στο κρατίδιο.
    Απορίας άξιο είναι πως ενώ η τράπεζα στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι, στους στόχους και τις δράσεις της περιλαμβάνονται η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και η προστασίας της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, την ίδια ώρα να «ναρκοθετεί» την εθνική προσπάθεια, ώστε να μην οικειοποιούνται τον όρο «Μακεδονία» όλοι όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.
    Η εγκληματική αυτή κίνηση της Alpha Bank που αντιστρατεύεται ευθέως το εθνικό συμφέρον λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει καταστεί ευάλωτη στα εθνικά θέματα.
    Γραμμή Γ.Α.Π.
    Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, ότι η χώρα μας έχει χάσει τμήμα της εθνικής της ανεξαρτησίας.
    Μας το θυμίζουν, βέβαια, και ευρωπαίοι αξιωματούχοι (σ.σ, Γιούνκερ, Ρεν), αλλά δεν μπορείς να ζητείς ως χώρα από την κ. Άνγκελα Μέρκελ να σεβαστεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να μην αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» όταν μια ελληνική-κατʼ όνομα μόνο-τράπεζα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις διατάξεις του Οργανισμού.
    Αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία, εάν το υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ. που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη εν μέσω θέρους) και η κυβέρνηση (σ.σ. λέμε τώρα) γενικότερα τοποθετηθούν στο θέμα και προβούν στις απαραίτητες συστάσεις προς την Alpha Bank.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ