ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό πατάτες
- 4 καρότα περασμένα από τον τρίφτη
- 50γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 10 κλωναράκια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Παράλληλα, σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς την προσθήκη ελαιόλαδου) σ’ ένα τηγάνι και προσθέτουμε το φασκόμηλο για να βγάλει τα αρώματά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε σε μία μπασίνα τις πατάτες, το μπέικον, τα καρότα και το σχοινόπρασο.
- Φτιάχνουμε τη σος: σε μπολάκι χτυπάμε δυνατά με σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα με το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα υλικά στη μπασίνα με της σος και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε.
cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.