• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

    Χριστούγεννα με ... κοντομάνικο και παραλίες στην Ελλάδα! - Στη Μόσχα έλιωσε από τον ήλιο το παγοδρόμιο και στη Νέα Υόρκη είχε 1,5 αιώνα να κάνει τόση ζέστη! (vid)


    του Γιάννη Πετρίδη
    Τα φετινά Χριστούγεννα ξεχωρίζουν ως τα πιο θερμά της τελευταίας 20ετίας για την Ελλάδα, με την ηλιοφάνεια στην Αττική τις τελευταίες 60 ημέρες (από τις 25 Οκτωβρίου) να ξεπερνούν τις 50 (!) σε ένα καταπληκτικό καιρικό ρεκόρ που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί ποτέ!

    Μέχρι και την Πέμπτη η θεσμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 20 βαθμούς στην Αττική, ενώ επιδείνωαη προβλέπεται από τη νέα χρονιά, με την Παρασκευή 01/01/2016 να δίνεται πρόβλεψη από την ΕΜΥ για απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς!
    Στις παραλίες της Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης κλπ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν βουτιές και ακόμα περισσότεροι αυτοί που με κοντομάνικο λιαζόντουσαν!
    Πάντως τα εφετινά Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν ζεστά. Στη Ρώμη, ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος και η θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους 17 βαθμούς κελσίου.
    Περίπου στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο υδράργυρος και στο Παρίσι, όπου συνήθως οι κάτοικοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με βροχές και κρύο. Στο Λονδίνο, οι καιρικές συνθήκες ήταν αξιοσημείωτα ήπιες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς κελσίου.
    Εντυπωσιακό το θέαμα στη Μόσχα, όπου η μέρα ήταν ηλιόλουστη και το παγοδρόμιο, που αποτελεί “σήμα κατατεθέν” στην Κόκκινη Πλατεία, έλιωσε. Ο υδράργυρος έδειξε 10 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής, καθώς οι Μοσχοβίτες κάνουν σχεδόν πάντα Χριστούγεννα με χιόνι και θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός.
    Και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης κυκλοφορούσαν με κοντομάνικα, την στιγμή που πέρσι τέτοια εποχή "μετρούσαν" θερμοκρασίες -10 βαθμούς!
    Η θερμοκρασία μέσα στην πόλη έφτασε τους 22 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί από το 1871! Στο Μισούρι και τη Φλόριντα το θερμόμετρο πλησίασε τους 30 βαθμούς.
    Οι ιδιαίτερα καλές αυτές καιρικές συνθήκες οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες που μεταφέρουν ρεύματα από τη βόρεια Αφρική και διαψεύδουν τις κασσάνδρες που προέβλεπαν βαρύ χειμώνα.
    Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ευεργετικές και για τις τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών, ειδικά των ασθενέστερων οικονομικά, που δαπανούν πολύ ολιγότερα για την θέρμανση των σπιτιών του.




    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ