• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

    Ναι Εφικτό το ταξίδι στη Σελήνη σε 4 ώρες!

    Πιο γρήγορα θα πηγαίνεις στη Σελήνη παρά στη Θεσσαλονίκη.
    Λειτουργικό φαίνεται ότι είναι το επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημοπλοίων.


     Το σύστημα προώθησης EM Drive θυμίζει την περίφημη τεχνολογία «ταχύτητας δίνης» (warp speed) που χρησιμοποιούσε το θρυλικό διαστημόπλοιο Enterprise στο Star Trek για να μετακινείται από το ένα σημείο του Σύμπαντος στο άλλο σε χρόνο dt.


    Πριν από 15 χρόνια ο Βρετανός εφευρέτης Ρότζερ Σόγιερ παρουσίασε την ιδέα του για ένα επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημικών σκαφών ονόματι EM Drive. Σύμφωνα με τον Σόγιερ, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα διαστημικά σκάφη να μετακινούνται με εκπληκτική ταχύτητα στο Διάστημα. O επιστημονικός κόσμος χωρίστηκε εκείνη την εποχή σε αυτούς που ειρωνεύτηκαν την ιδέα και σε εκείνους που δεν την ειρωνεύτηκαν αλλά υποστήριξαν ότι απλά είναι επιστημονικά αδύνατο να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. Η NASA αποφάσισε να ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό ερευνητικά προγράμματα επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία και τώρα ένας διακεκριμένος Γερμανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε πειράματα στα οποία αποδείχθηκε η λειτουργικότητά της.
    Τα μικροκύματα

    Το σύστημα βασίζεται σε έναν ηλεκτρομαγνητικό κινητήρα που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ώθηση χωρίς την παρουσία κάποιου καυσίμου. Ο κινητήρας ονομάζεται EM Drive και «πυρήνας» του είναι ένα κλωβός μέσα στον οποίο αναπηδούν μικροκύματα. Οι μηχανισμοί των άστρων παράγουν ενέργεια που με τη σειρά τους παρέχει ηλεκτρισμό για τα μικροκύματα. Οι ειδικοί όμως υποστήριζαν μέχρι σήμερα ότι αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνθήκες του διαστημικού κενού.

    Σύμφωνα με τη NASA, οι δοκιμές του EM Drive δείχνουν ότι δεν είναι άπιαστο όνειρο η κατασκευή ενός σκάφους που θα μπορεί να πιάνει ταχύτητες δίνης. Οι επιστήμονές της αναφέρουν μάλιστα ότι από τις δοκιμές προκύπτει ότι μπορεί να κατασκευαστεί ένας κινητήρας που θα επιτρέπει σε ένα σκάφος να μεταφέρει επιβάτες και φορτία στη Σελήνη σε 4 ώρες ενώ θα μειώνει τον χρόνο μετάβασης στον Αρη από τους έξι μήνες (με τα σημερινά τεχνικά μέσα) σε 70 ημέρες. Επίσης ένα σκάφος με κινητήρα EM Drive θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι στο Άλφα του Κενταύρου (που με τη σημερινή τεχνολογία απαιτεί ταξίδι χιλιάδων ετών) σε περίπου εκατό έτη.

    Θυμάστε μήπως ποιος άλλους χρησιμοποιούσε μικροκύματα ως μέθοδο πρόωσης; Αυτή είναι η τεχνολογία που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούν οι εξωγήινοι που απάντησαν στο μήνυμα του 1974.
    Όλη η περιγραφή και η απάντηση στο μήνυμα εδώ.

    Τα νέα δεδομένα

    Ο καθηγητής Μάρτιν Τάτζμαρ, επικεφαλής του τμήματος Διαστημικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Δρέσδης παρουσίασε την Τρίτη σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής Προώθησης και Ενέργειας μια μελέτη στην οποία καταγράφονται οι έρευνες και τα πειράματα που πραγματοποίησαν αυτός και η ομάδα του πάνω στο σύστημα EM Drive.

    Σύμφωνα με τον Τάτζμαρ, το σύστημα παράγει την απαραίτητη ώθηση για να κινούνται διαστημικά σκάφη με εκπληκτικές ταχύτητες. «Οι έρευνες και οι μετρήσεις που κάναμε δείχνουν ότι παράγεται η υποσχόμενη ώθηση και αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί από επόμενες μελέτες και πειράματα, τότε θα μιλούμε για μια πραγματική επανάσταση στη μετακίνηση στο Διάστημα» ανέφερε ο Τάτζμαρ

    Αόρατα Γεγονότα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ