• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

    Ηχούν Τύμπανα Πολέμου – Η Βρετανία στέλνει Θωρηκτό στα ρώσικα σύνορα…

    Baltops 15: Η Βρετανία Στέλνει θωρηκτό για τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα
    Η Βρετανία επανασχεδιάζει τη στρατιωτική ρητορική της, στέλνοντας το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική, δεξιά από τα παράλια της Ρωσίας, σε μια τελευταία επίδειξη δύναμης. Οι ασκήσεις ξεκινήσουν στις 5 Ιουνίου και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.
    Ο μεταφορέας «HMS Ocean», αναμένεται να φτάσει στη ρωσική πόλη Καλίνινγκραντ, κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα, μεταφέροντας στο εξωτερικό περίπου 80 «Royal Marines» που πρόκειται να ενταχθούν στα άλλα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, όπως αναφέρει η Sunday Times.
    Ονομάστηκε «Baltops 15, και στόχος είναι να συνεχιστούν τα «πολεμικά παιχνίδια» και να εκφραστεί η αποδοκιμασία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, πάντα φυσικά σε βάρος των Ρώσων (η προπαγάνδα ΔΥΣΗΣ, ΗΠΑ, ΕΕ). Οι χώρες της Βαλτικής πιστεύουν ότι η Ρωσία αποτελεί στρατιωτική απειλή για την Ευρώπη και με αυτό το πρόσχημα πιέζουν για αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
    Ο διεθνής στόλος που θα λάβει μέρος στους θα περιλαμβάνει κοντά στο 50 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, μερικά από τα οποία θα συγκεντρωθούν στα 50 μίλια από τα ρωσικά σύνορα, στον Κόλπο του Γκντανσκ. Συμμετέχουν και τα αμερικανικά Β-52 πυρηνικά βομβαρδιστικά, τα οποία έχουν σταθεί εδώ και δεκαετίες περισσότερο ως σύμβολο της ετοιμότητας του Ψυχρού Πολέμου από οτιδήποτε άλλο.
    Το μικρό χώρο, ακριβώς έξω από τη ρωσική πόλη του Καλίνινγκραντ, είναι ένα από τα πιο βαριά φυλασσόμενα της χώρας – αφού στεγάζει τρεις αεροπορικές βάσεις, χιλιάδες στρατιώτες του στόλου της Βαλτικής του ρωσικού ναυτικού, και παράλληλα αποτελεί έδρα διοίκησης για το σύνολο των αεροπορικών και των θαλάσσιων Ρωσικών μυστικών αποστολών στην Ευρώπη.
    Επίσης «πιέζεται» μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ, κανένα από τα οποία δεν αποτελεί μεγάλο θαυμαστή της Ρωσίας: την Πολωνία και την Λετονία.
    Οι Βρετανοί, μαζί με τους Αμερικανούς και άλλους θα πραγματοποιήσουν μια αμφίβια προσγείωση κοντά στη δυτική πολωνική πόλη Ustka, Οι δυνάμεις θα εισβάλουν στην παραλία από το HMS Ocean, υπό την κάλυψη των ελικοπτέρων Apache
    Η εφημερίδα Sunday Times γράφει ότι οι ασκήσεις των περιφερειακών στρατιωτικών δυνάμεων θα πραγματοποιούνται κάτω από τα άγρυπνα μάτια της Ρωσίας και πως οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να τις διαταράξουν με κάποιο τρόπο (η πρπάγάνδα συνεχίζεται)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ