• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

    Βρέθηκε γοργόνα στην Ελλάδα;

    Ένα video που ανέβηκε λίγες μέρες πριν στο YouTube από τον χρήστη seaman, τραβά την προσοχή μας και μας κάνει να αναρωτηθούμε για το περιεχόμενό του αλλά και για την ύπαρξη ή μη γοργόνων.

    Άλλοι πιστεύουν στις γοργόνες των παραμυθιών ενώ άλλοι σκέφτονται ότι δεν μπορεί παρά να είναι ένα αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων που αρέσκονται να δημιουργούν ωραίες ιστορίες με μυθικά πρόσωπα, με νεραϊδούλες και ξωτικά του δάσους. Σε μία προσωπική αναζήτηση στο youtube για τη μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης, αυτό το υπέροχο γλυπτό που κοσμεί τη Δανέζικη πρωτεύουσα, παρατηρούσα στα προτεινόμενα, κάποια βίντεο που έφεραν τον τίτλο “Γοργόνα στο Ισραήλ”, “Γοργόνα στη στεριά” για να σκοντάψω λίγο αργότερα σε ένα ελληνικής προέλευσης με τίτλο: “Γοργόνα στην Ελλάδα”.


    Επέλεξα να το δω από καθαρή περιέργεια και με τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα διαφημιστικό μήνυμα ή για ένα ψεύτικο βίντεο που τελικά δεν θα έδειχνε τίποτα.

    Παρόλα αυτά, σε κάποια ελληνική, καθώς φαίνεται, θάλασσα ένας “τολμηρός” θεατής, ίσως ψαράς αν κρίνω από το τέλος του βίντεο, με μία κάμερα κινητού φαίνεται να καταγράφει μία περίεργη κινητικότητα στα βαθιά. Μία γυναίκα κολυμπάει στα ανοιχτά, μετά από λίγο όμως ένα μακροβούτι αφήνει να φανεί ότι πρόκειται για μία γυναίκα με λέπια που βουτά και εξαφανίζεται. Η ηρεμία της θάλασσας και ο περίεργος τρόπος που τελικά κλείνει την κάμερα ο άνθρωπος που τράβηξε το στιγμιότυπο, με έβαλε σε σκέψεις για τη γνησιότητα ή μη του βίντεο.

    Αληθινό ή ψεύτικο περιστατικό, συνειδητοποίησα ότι τη στιγμή που ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του σε κάθε τι ανθρώπινο, έχει μία ανάγκη να πιστεύει σε ιστορίες, θρύλους και μυθικά πρόσωπα, που είναι αμφίβολο αν ποτέ υπήρξαν ή ακόμα και αν υπήρξαν, αν έχουν τελικά τη μορφή που τους έχουμε αποδώσει.

    Δείτε το βίντεο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του... 




    pathfinder.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ