• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

    Έσωσαν το εργοστάσιο και θέλουν να τους το ξαναπάρουν!

    Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά! Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) στην Θεσσαλονίκη που έχει αποτελέσει υπόδειγμα χρηστής διαχείρησης από τους εργαζομένους οι οποίοι πήραν τον έλεγχο της επιχειρήσης μετά την καταδίκη της διοίκησης σε 126 χρόνια κάθειρξης λόγω των χρεών της απειλείται ξανά. Όχι δεν απέτυχαν οι εργαζόμενοι στη διαχείρηση αλλά η διοίκηση αφού είδε την επιτυχία θέλει να επιστρέψει και να «βάλει χερι» σε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν.

    Η καταδικασθείσα διοίκηση επιχειρεί να επιστρέψει και να οδηγήσει το εργοστάσιο στη χρεοκοπία -μετά από 30 μήνες απουσίας- με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά.
    Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητά να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο, καθώς και να εκκενώσει το εργοστάσιο. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Ιουλίου.
    Με αυτό τον τρόπο και αφού οδηγηθεί σε πτώχευση το εργοστάσιο τα μέλη της διοίκησης θα ζητήσουν αναψηλάφηση των προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων που τους καταδικάζουν.
    sofokleousin
    Πηγή

    antigrafakias

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ