• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

    Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Ολλανδία – Μεξικό 2-1 (video+photos)

    Η Ολλανδία με ανατροπή στα τελευταία δέκα λεπτά νίκησε 2-1 το Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά, από τη φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας!

    Τρεις φορές έπεσε στην περιοχή του Οτσόα ο Άριεν Ρόμπεν για να πάρει τελικά το πέναλτι που έστειλε την Ολλανδία στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, με το 2-1 επί του Μεξικό στη φάση των 16! Ο Ολλανδός άσος ανατράπηκε ξεκάθαρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βούτηξε στη διάρκεια του δεύτερου και πήρε το… πλέον αμφισβητούμενο από τα τρία πέναλτι, για να ευστοχήσει ο Χούντελααρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να ολοκληρωθεί ακόμα μια ανατροπή των «οράνιε», η πιο κρίσιμη ως τώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η οποία έστειλε την ομάδα του Φαν Χάαλ στα προημιτελικά!
    Το Μεξικό «φωνάζει» για τον καταλογισμό του πέναλτι, ενώ με την εμφάνισή του δικαιούταν την πρόκριση, παρότι δέχθηκε δυο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, με τον Σνάιντερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 88’, ισοφαρίζοντας το γκολ που πέτυχε στο 48’ ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Έτσι, η Ολλανδία παρέμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, περνώντας κι από τη φάση των 16 αλώβητη, ενώ έχει δέκα νίκες στα τελευταία έντεκα ματς Μουντιάλ που έχει δώσει, με μοναδική ήττα αυτή στον τελικό του 2010 από την Ισπανία στη Νότιο Αφρική. Το Μεξικό από την πλευρά του, δεν κατάφερε να βρεθεί για 3η φορά στην ιστορία του στους «8», κάτι που είχε κάνει το 1970 και το 1986, στα Μουντιάλ που είχε διοργανώσει.
    Ollandamexico1
    Αν και η Ολλανδία φαινόταν να είναι το φαβορί απέναντι στο Μεξικό, στην αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τη φάση των 16, οι Λατίνοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα ήταν ορεξάτη, κατάφερε να κλείσει όλους τους διαδρόμους και να μην επιτρέψει στους «Οράνιε» να κυκλοφορήσουν όπως θέλουν τη μπάλα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην απειληθεί και να έχει προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεση, με τους γρήγορους Περάλτα, Ντος Σάντος και Ερέρα να απειλούν την εστία του Σίλεσεν.
    Τα πρώτα σουτ στο ματς, ήρθαν ωστόσο από τον Λαγιούν, χωρίς να ανησυχήσουν τον Ολλανδό πορτιέρο, ενώ στη συνέχεια μετά το μισάωρο η Ολλανδία έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της, μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Ντε Γιόνγκ μόλις στο 9’ που είχε διαφοροποιήσει τα πλάνα του Φαν Χάαλ. Το Μεξικό, όμως, δεν επέτρεπε να φτάσει η μπάλα με ευκολία σε Φαν Πέρσι και Ρόμπεν, κάτι που έκανε τον Οτσόα… θεατή του αγώνα. Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος έχασε κλασική ευκαιρία στο 43’, ενώ η καλύτερη στιγμή της Ολλανδίας ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Ρόμπεν μέσα στη μικρή περιοχή να ανατρέπεται από τον Μάρκεζ και τον Προένσα να «κλείνει τα μάτια» μη καταλογίζοντας το πέναλτι. Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
    Ollandamexico2
    Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρηση για τη φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ξεκίνησε με το Μεξικό να έχει… την τύχη της Ολλανδίας. Ο τραυματισμός του Μορένο έφερε αναγκαστική αλλαγή, με τον νεαρό Ρέγιες να μπαίνει στη θέση του. Αυτό δεν πτόησε σε τίποτα τους Λατίνους, όμως, αφού μπήκαν ξανά… φουριόζοι στο ματς και κατάφεραν στην πρώτη καλή τους στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, να πάρουν προβάδισμα. Ήταν η φάση στην οποία μίλησε το ταλέντο και η κλάση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, με τον Μεξικανό να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή, να στέκεται όρθιος στα μαρκαρίσματα και να σουτάρει με το αριστερό στη γωνία του Σίλεσεν ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει!
    Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Ολλανδία έδειξε να ξυπνάει, προσπάθησε με κινητήριο μοχλό τον Άριεν Ρόμπεν να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, βρήκε απέναντί της έναν εκπληκτικό – για ακόμα μια φορά – Γκιγιέρμο Οτσόα! Ο τερματοφύλακας του Μεξικό αρνήθηκε σε τρεις κλασικές ευκαιρίες το γκολ, κάνοντας απίθανες αποκρούσεις, ενώ οι «Οράνιε» διαμαρτύρονται για ένα ακόμα πέναλτι στον Ρόμπεν, χωρίς όμως να έχουν δίκιο σε αυτή τη φάση σε αντίθεση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου όπου θα μπορούσε να έχει δείξει τη βούλα ο Προένσα.
    Ollandamexico3
    Όμως, η ομάδα του Φαν Χάαλ δεν τα παράτησε. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν δίστασε να βγάλει από το ματς ακόμα και τον Φαν Πέρσι, αφού δεν πρόσφερε τίποτα στην ομάδα του, και να ζητήσει να… πολιορκηθεί η εστία του Οτσόα. Ο ανίκητος πορτιέρο του Μεξικό, ηττήθηκε τελικά από έναν «κεραυνό» του Γουέσλι Σνάιντερ στο 88’ κι εκεί φάνηκε πως οι δυνάμεις των «τρικολόρ» τους εγκαταλείπουν. Η Ολλανδία εγκαταστάθηκε στα καρέ του Οτσόα, πίεσε για το δεύτερο γκολ και την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία της παράτασης, κάτι που τελικά έγινε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόμπεν ανατράπηκε από τον Μάρκεζ, αυτή τη φορά ο Προένσα έδωσε το πέναλτι και ο Κλας Γιάν Χούντελααρ δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και την Ολλανδία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ