• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

    Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Φάση των 16: Σώθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία (pics)

    Ένταση, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, κόντρες και όλα όσα πρέπει να έχει ένας αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη φάση των 16 είχε το Βραζιλία – Χιλή, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
    Από την… ανάκρουση των ύμνων των δυο χωρών είχε φανεί πως θα γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι, αφού υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους Βραζιλιάνους στον ύμνο της Χιλής, με τους… φιλοξενούμενους να απαντούν και να αποδοκιμάζονται ακόμα πιο έντονα από τους φίλους της «Σελεσάο». Το ματς ξεκίνησε με τη Βραζιλία να δείχνει ορεξάτη και τη Χιλή να κρατάει το «μηδέν» με κάθε τρόπο κι αρκετή δύναμη στο παιχνίδι της. Μετά από 18’ πολιορκίας, σε ένα κόρνερ του Νεϊμάρ ο Νταβίντ Λουίζ μπήκε στη φάση και… καρπώθηκε το γκολ, το οποίο προήλθε από κόντρα αμυντικού της Χιλής.
    Το 1-0, όμως, δεν έμελλε να παραμείνει για πολύ. Σταδιακά τα ατού της Χιλής άρχισαν να μπαίνουν στο ματς και να πιέζουν για την ισοφάριση. Την ίδια ώρα, η Βραζιλία είχε δυο τρανταχτές αδυναμίες που την «σημαδεύουν» σε όλη την πορεία της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η άμυνα των «καριόκας» ήταν… τραγική, ενώ παράλληλα ο Φ ρεντ δεν… την έβρισκε με τίποτα και κατάφερε να χάσει δυο φορές γκολ μέσα από την μικρή περιοχή. Έτσι, στο 32’ ο Αλέξις Σάντσεζ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας της Βραζιλίας, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-1 της Χιλής που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
    braziliaxiliamesa1
    Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο προπονητές ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τη Χιλή να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει τρομερή ευκαιρία με τον Αρανγκίθ, ο οποίος έπιασε πλασέ… οβίδα στην κίνηση κι ανάγκασε τον Σέζαρ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 55’ ο Χουλκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για χέρι του Βραζιλιάνου και στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο αρχηγός και πορτιέρο της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο. Ο τερματοφύλακας των «Ρόχας», σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη, με κορυφαία αυτή του 84’ όταν «έβγαλε» τον «κεραυνό» του Χουλκ μέσα από την περιοχή! Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Χιλή ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά τις ευκαιρίες των Βραζιλιάνων, μετέφερε το ματς στα καρέ του Σέζαρ, όμως, γκολ δεν μπήκε. Έτσι, μοιραία, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση!
    braziliaxiliamesa2
    Η παράταση ξεκίνησε με τη Βραζιλία να δείχνει αποφασισμένη να πάρει προβάδισμα, όμως, οι γηπεδούχοι και διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου δεν υπολόγισαν στον πορτιέρο της Χιλής! Ο Κλαούντιο Μπράβο έκανε μια σειρά από εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το 1-1 και έτσι και το δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, άρχισε από την ίδια αφετηρία και χωρίς να υπάρχει κανένα προβάδισμα πρόκρισης, για μια από τις δυο ομάδες, στα προημιτελικά του Μουντιάλ!
    Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Βραζιλία είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε κάποιες φορές την εστία του Μπράβο, όμως, η Χιλή άντεξε. Κι όχι μόνο άντεξε για να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά λίγο έλειψε να κάνει και τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τη φάση των 16. Δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Πινίγια πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έστριψε ωραία με τον Τιάγκο Σίλβα στην πλάτη του κι εξαπέλυσε έναν δεξί κεραυνό που τράνταξε το δοκάρι του Σέζαρ. Αφού δεν ήρθε το γκολ, και παράλληλα τα… εμφράγματα στο γήπεδο, μοιραία οι δυο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι!
    Η σειρά των πέναλτι
    Λουίζ 1-0
    Πινίγια Αστοχο
    Γουίλιαν Αστοχο
    Σάντσεζ Αστοχο
    Μαρσέλο 2-0
    Αρανγκουιθ 2-1
    Χουλκ Αστοχο
    Ντίαζ 2-2
    Νεϊμάρ 3-2
    Ο'Χάρα Άστοχο
    braziliaxiliamesa4


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ